Városháza
Önkormányzat

Diósgyőri Bölcsőde fejlesztése

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Terve „Demográfia és köznevelés – Bölcsődei nevelés fejlesztése” komponens támogatási rendszeréhez benyújtott „Diósgyőri Bölcsőde fejlesztése” című RRF-1.1.2-21-2022-00060 azonosítószámú projektje keretében a Kuruc utca 65/A szám alatti bölcsőde 28 férőhellyel való bővítése valósul meg.

A projektről

A Miskolc, Kuruc u. 65./A alatt található épületegyüttesben hat épületszárny található. Ebből háromban jelenleg is bölcsődei nevelés folyik, hat nevelési egységben. Az épület további szárnyaiban tankonyha működik. 

A projekt megvalósítása során az épület bölcsődei épületrésze egy újabb szárnnyal bővül, melynek eredményeként a kapacitás két nevelési egységgel, 28 fővel növekszik, a jelenlegi épület egyes helyiségei megújulnak. Az új gondozóegység a meglévő épület szerves folytatásaként épül meg oly módon, hogy továbbra is egységes intézményi helyiség-struktúra alakuljon ki. 

A projekt eredményeként a bölcsőde infrastrukturális és energetikai fejlesztése támogató környezetet teremt a kisgyermekek nevelése, gondozása számára, illetve növeli a bölcsődében dolgozók és közvetetten a szülők komfortérzetét. A tervezett eszközbeszerzés korszerű játszó- és nevelési eszközökkel segíti majd a gyermekek fejlődését.

A tervezett fejlesztés 28 új bölcsődei férőhely létrehozásával járul hozzá a bölcsődei férőhely hiány enyhítéséhez. 

A PROJEKT MEGVALÓSÍTÁS FIZIKAI BEFEJEZÉSE 2024.09.30.
A PROJEKT ELSZÁMOLHATÓ BRUTTÓ ÖSSZKÖLTSÉGE 170.186.369 Ft
TÁMOGATÁSI INTENZITÁS 100%