Városháza
Önkormányzat

Miskolc, Heim Pál Bölcsőde férőhely bővítése

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a „TOP-6.2.1-16-MI1-2017-00003 azonosító számú, Miskolc, Kassai utca 19. szám alatti Heim Pál Bölcsőde férőhely bővítése” című projekt megvalósítására 616.404.759 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. Az intézményfelújítási program keretében Miskolcon a Kassai utca 19. szám alatt található önkormányzati tulajdonú Heim Pál Bölcsőde épületében a bölcsődei férőhelyek száma bővült 84 főről 168 főre.

A projektről
A Heim Pál Bölcsőde infrastrukturális fejlesztéseket megcélzó kivitelezési munkái 2023. februárban kezdődtek. A projekt célja, az egészséges környezet és a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeinek megteremtése, az épület akadálymentesítése, mindezzel a bölcsődei ellátáshoz való hozzáférés javítása, a szolgáltatások minőségének fejlesztése volt, valamint a bölcsődei kapacitás növelése három további épületszárnyban bölcsőde funkció kialakításával. A fejlesztéssel érintett Heim Pál Bölcsőde 84 bölcsődés korú gyermek gondozását 3 gondozási egységben, azaz 6 csoportban biztosította a felújítás előtt. A bölcsőde egy 6 szárnyú épület 3 épületszárnyában működött. A projekt célja volt, hogy a további 3 épületszárnyban is bölcsődei funkció alakuljon ki és az egész épület bölcsődeként üzemelhessen. Így jelen beruházás részeként megtörtént a 3 épületszárny átalakítása, hogy bölcsődei funkció fogadására alkalmas legyen, illetve egy másik forrásból az épület energetikai korszerűsítése is megvalósult.
A kivitelezési munkák során több esetben előre nem látható problémák merültek fel, amelyeket pótmunkaként végzett el a kivitelező, mint pl. a vizes épület vízszigetelési munkáinak elvégzése, vagy a repedt falak statikai megerősítése, illetve az időközben szükségessé vált aljzatbetonozás, amelyre többlettámogatási kérelem került megítélésre 163.854.747 Ft összegben.
Továbbá sor került a bölcsőde működéséhez és a gyerekek fejlődéséhez elengedhetetlen eszközök beszerzésére, mint a bútorok, játékok, textil termékek, étkezéshez kapcsolódó és működéshez kapcsolódó eszközök beszerzésére. Emellett az épületbe a beépített szekrények beszerzése is megtörtént. Az említett eszközök beszerzéséhez további többlettámogatási kérelem került megítélésre 95.657.999 Ft összegben.
Az építési tevékenység sikeres műszaki átadás-átvétele 2023.12.08-án megtörtént.

A projekt befejezési határideje 2023.12.31.
A támogatás összege 616.404.759 Ft.
Támogatási intenzitás 100%