Városháza
Önkormányzat

Miskolc, Kassai úti Óvoda infrastrukturális fejlesztése

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Miskolc, Kassai úti Óvoda infrastrukturális fejlesztése” című, TOP-6.2.1-16-MI1-2017-00005 azonosító számú projektje keretében a 3526 Miskolc, Kassai utca 17. szám alatt található önkormányzati tulajdonú óvoda infrastrukturális fejlesztését valósítja meg.

A projektről

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának fenntartásában működik a Belvárosi Óvoda tagintézménye a Kassai úti Tagóvoda. A fejlesztéssel érintett Kassai úti Tagóvoda 120 óvodás korú gyermek nevelését 5 csoportban biztosítja, melynek a Kassai út 17. szám alatt található önkormányzati tulajdonú ingatlan ad otthont. 
A cél ennek az épületnek az infrastrukturális felújítása, energetikai fejlesztése és az akadálymentesítés.

A létesítmény 1967-ben épült monolit vasbeton vázszerkezetű nagyblokkos szerkezeti falakkal és hagyományos szerkezeti elemekkel. Az épület kialakítása szabadon álló szintes (pince, földszint+1 emelet) és lapos-tetős. 
Az infrastrukturális fejlesztés keretében felújításra kerülnek a csoportszobák, a teljes épületben korszerűsítik a villamoshálózatot és szükség szerint megtörténik a burkolatok cseréje. A konyhát tálalókonyhává szeretnék átalakítani, és jelenleg a főzésre használt gázt kiváltani elektromos főzőlapokkal, sütővel. Felújításra kerülnek a szociális blokkok, megtörténik a teraszok és az udvar felújítása, valamint a csapadékelvezetés korszerűsítése. 
A beruházás magában foglal projektarányos akadálymentesítést is.
 

A projekt megvalósítás tervezett befejezése 2020. 12. 31.
A Projekt összköltsége 107.161.916 Ft
A Projekt elszámolható bruttó összköltsége 106.181.254 Ft
Támogatási intenzitás 99,55%

Sajtóközlemény