A "Rejtélyes építészet" címszó alatt látogattak diákok a hivatalba

A "Rejtélyes építészet" címszó alatt látogattak diákok a hivatalba

2024. május 13.

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) képviselői látogatták meg a múlt héten a Városházát, illetve a Főépítészi kabinetet. Az MCC-nél nemrégiben létrehozott Fiatal Tehetségek Klubjának aktuális foglalkozásán, a Rejtélyes építészet című kurzus keretében szervezte meg a kirándulást Kontár Noémi mentoroktató és kollégája, Pecze Katalin. A pedagógusok vezetésével a diákok – a városi főépítész kalauzolásával – végigjárták a Polgármesteri Hivatal sok elemből álló épületkomplexumát, majd a főépítészi tárgyalóba is beültek, hogy olyan kíváncsi kérdésekkel bombázzák a főosztályvezetőt, mint például: milyen magasan van az épület tetőterasza, vagy hogy milyen kőből készült a főutcai homlokzat borítása.
Mint Pecze Katalin a továbbiakról tájékoztatott, a városházi bejárásról visszaérkezve a miskolci képzési központba több játékos feladaton keresztül (kvízjáték, épület-puzzle) ismerkedhettek meg a gyerekek egy város főbb épülettípusaival, azon belül Miskolc középületeivel, azok tervezőivel és az építészeti stílusok sajátosságaival. Fantáziájuk segítségével megépíthették Miskolc alternatív városmakettjét. Többek között elkészült a Miskolci Városháza, a jövő háza, a fegyház, egy parasztház és egy saját lakóház makettje is.

Az alábbi, korábbi bejegyzések mutatják, a Főépítészi kabinet milyen szívesen fogad hasonló érdeklődő vendégeket a hivatalban:

Vajon mit látna egy dél-afrikai mérnök a Tetemváron?

Miskolci fotósok látogattak a Városházára

Mellesleg MCC-s tanulócsoport már járt februárban is nálunk hasonló látogatáson, akkor arról így számoltak be a Facebookon:
https://www.facebook.com/MCC.Miskolc/posts/pfbid0u24pn7qKV9c7NhucPh3967GZQ3TVdD4etsJ6uYKMJW3Yi3YfKoEm1q7wcjZ9FE9Yl


fotók: Pecze Katalin

 

Szunyogh László városi főépítész