Városháza
Önkormányzat

Április 28-a, Kelemen Didák emléknapja alkalmából bemutatásra kerül a "A Tiszteletreméltó - Kelemen Didák szolgálata" című film

Miskolc Megyei Jogú Város Lengyel Nemzetiségi Önkormányzata
2021. április 26.

Kelemen Didák a miskolci minorita templom bejárata mellett látható bronzreliefen 

 

Április 28-a, Kelemen Didák emléknapja alkalmából 2021. április 28-án szerdán 19:30 órakor A Tiszteletreméltó című film bemutatására kerül sor a Miskolc TV adásában.

A miskolci minorita templom rendház és iskola alapítója volt Kelemen Didák, így a város életében személyisége meghatározó szerepet játszott. Ezévben, a nemrégen elhunyt  Bogdan Adamczyk atya tiszteletére és emlékére - lengyel nyelvű felirattal - vetíti a Miskolci TV A Tiszteletreméltó - Kelemen Didák szolgálata című filmet.

A lengyel származású Bogdan atya szintén hosszú időn át a Minorita templomban szolgált, szívében magyar és jogilag is 2021. március 4-től magyar állampolgár lett. Személyisége erősíti a magyar lengyel keresztény és történelmi kapcsolatokat. Tudományos munkássága kiemelkedő, Európa szerte ismert. Elkötelezett kutatója és követője volt Kelemen Didák életének és tevékenységének. Nagy tisztelettel és szeretettel emlékezünk Rájuk a film bemutatásával.