Városháza
Önkormányzat

Megbízólevél átadása, alakuló ülés

Miskolc Megyei Jogú Város Lengyel Nemzetiségi Önkormányzata
2014. október 18.

Miskolc Megyei Jogú Város Helyi választási Bizottsága 2014. október 17-én délelőtt adta át a megválasztott nemzetiségi képviselőknek a megbízólevelet. A kilenc nemzetiségi önkormányzat tagjait – köztük a lengyelt - Dr. Orosz Gábor úr, a Helyi Választási Bizottság elnöke köszöntötte. Beszédében kiemelte a nemzetiségi kultúra és a nyelv megőrzésének fontosságát, az itt élők összefogását, színvonalas rendezvények szervezését, rendezését. Elmondta továbbá, hogy az előző ciklusban tíz nemzetiségi testület működött a városban. Most kettő megszűnt – a szerb és a horvát – de megalakult az örmény. Az elnök úr ezután egyenként, névre szólóan minden képviselőnek átadta a megbízó levelet és eredményes munkát kívánt nekik az elkövetkező öt évben.

A Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat alakuló ülését 2014. október 27-én 14 órakor tartotta a Városházán. Dr. Tóth Zsuzsanna a Helyi Választási Bizottság elnökhelyettese ismertette a lengyel nemzetiségi választás eredményét, majd a képviselők letették az esküt. Ezután a tisztségviselők megválasztására került sor. Elnöknek Fekete Dénes Gyulát, elnökhelyettesnek Feledy Péter Józsefet választotta meg egyhangúan a testület. A harmadik képviselő Fekete Gábor.

 

A továbbiakban az átadás-átvétellel kapcsolatos legfontosabb döntéseket hozta meg a testület, majd szavazott az év hátralévő programjairól. Az új elnök megköszönte az előző önkormányzat négy éves munkáját a jelenlévő tagoknak és kérte támogatásukat az előttünk álló rendezvények lebonyolításához.

 

Fekete Dénes