Városháza
Önkormányzat

A nemzeti és etnikai kisebbségeket díjazták

Miskolc Megyei Jogú Város Lengyel Nemzetiségi Önkormányzata
2012. március 02.

Negyedik alkalommal adták át szerdán az önkormányzat, valamint az Esélyek Háza Esélyegyenlőségi Iroda képviselői a nemzeti és etnikai kisebbségi díjakat Miskolcon.

Az ünnepség részeként a résztvevők ukrán és lengyel népdalokat, valamint a Fráter kórus gospel előadását is meghallgathatták.

Megyénk kisebbségi ügyekkel foglalkozó szakemberinek, nemzeti és etnikai kisebbségek képviselőinek, illetve a Karrina Szakképző Iskola, a Diósgyőr Vasgyári Szakképző iskola diákjainak részvételével rendezték meg a díjátadást. A rendezvény megnyitásaként a Fráter György Katolikus Gimnázium Kórus karácsonyi és gospel dalokat énekelt, majd átadták az idei „Nemzeti és etnikai kisebbségi díjakat”.

Nemzeti és etnikai kisebbségi díjat vehetett át Kovácsné dr. Nagy Emese: Hejőkeresztúr Iskola igazgatója, a Fony településben működő Abaúji Regionális Természetvédelmi Egyesület vezetője Sándor Béláné, Horváth János festőművész, Dr. Nikolaeva Marija Bolgár Kisebbségi Önkormányzat, Vihula Mihajlo Ukrán zeneművész, Ignácz Istvánné Ukrán Kisebbségi Önkormányzat, Barkó Tamás Imre a  Lengyel Kisebbségi Önkormányzattól, az emődi Drenka Polska Népi Együttes, Mezőné Bozsik Margit. Rézműves Gabriella Esélyegyenlőségi szaktanácsadó segített a díjak átadásában.