Gondoskodó Miskolc

Gondoskodó Miskolc

 

 LED-csereprogram

Eddig már csaknem 3700 miskolci család jelentkezett a Miskolc MJV Önkormányzata által szeptember közepén indított LED-csereprogramra. A jelenlegi regisztrációs adatok alapján több mint 41 ezer LED izzót „hívott le” Miskolc a készletből. A regisztrációs határidő szeptember 30-a volt, de Miskolc MJV város vezetése a nagy érdeklődésre való tekintettel kérte a jelentkezési határidő meghosszabbítását, így egy héttel tovább tart a miskolci LED-csereprogram.

A Gondoskodó Miskolc szociális és támogató csomag részeként érhető el az ingyenes LED-csereprogram, amelyben a hagyományos, nagyobb energiaigényű villanykörtéket lehet modern, takarékos fényforrásokra cserélni.

Az eddig sosem látott mértékű infláció, az árak drasztikus emelkedése, a rezsicsökkentés részleges kivezetése és az amiatt bekövetkezett rezsiár-robbanás miatt családok sokasága kerülhet nehéz helyzetbe Miskolcon is, és az elszabadult energiaárakkal, a kiszámíthatatlan gazdasági környezettel az önkormányzatnak is meg kell küzdenie. A városvezetés elkötelezett amellett, hogy akár erőn felül teljesítve, de segítse a miskolciakat. Ezért indult el – a CYEB jóvoltából – Miskolcon is a LED-csereprogram, amely korszerűbb izzókat, alacsonyabb villanyszámlát, éves szinten pedig akár 50 ezer forintos megtakarítást is jelenthet a miskolci családoknak.

Aki még nem regisztrált, továbbra is megteheti a www.miskolc.hu/ledcsere, illetve a www.ledcsere.hu internetes oldalakon a „jelentkezés” gombra kattintva. A regisztráció mindössze néhány percet vesz igénybe, azonban akár 50 000 forintos megtakarítást is jelenthet az éves villanyszámlában. A programba bárki jelentkezhet, akinek van érvényes szerződése valamelyik áramszolgáltatóval, és rendelkezik miskolci lakcímkártyával. A rendszer néhány adat kitöltését, illetve dokumentum feltöltését követően automatikusan kiszámolja, hogy az adott háztartás az éves áramfogyasztás, valamint a lakásban található izzók száma és használati ideje hány ingyenes LED-re jogosult.

Miskolc MJV Önkormányzata azoknak is szeretne segíteni a LED-cserében, akik nem tudnak online regisztrálni, őket regisztrációs pontokon várják az önkormányzat munkatársai több városrészben. A regisztrációs pontok listája megtalálható a www.miskolc.hu honlapon.

 

A MIVÍZ is segít

A miskolci lakossági vízfelhasználók terheinek csökkentése érdekében azon fogyasztók között, akiknél tartozás áll fenn a MIVÍZ Kft. felé, méltányossági lehetőséget kínál fel a miskolci vízszolgáltató.

Figyelembe véve, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben a jegybanki alapkamat folyamatosan és nagymértékben emelkedik, és egyre nagyobb tartozási összeg halmozódhat fel a közeljövőben, azon fogyasztók, akik 2022. szeptember 15. és 2022. december 31. között megfizetik a MIVÍZ felé fennálló tartozásukat vagy részletfizetési megállapodást kötnek és legalább a kezdő részletet befizetik, a társaság eltekint a késedelmi kamat megfizetésétől.

Az érintett ügyfelek részletes tájékoztatást a MIVÍZ Kft. web- és facebook oldalán, illetve az ügyfélszolgálaton kaphatnak.