Élet a városban
Turizmus

Szeleta Park Látogatóközpont

A Szeleta Park Látogatóközpont többórányi kikapcsolódást és felfedeznivalót kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt! 

 

A látogatóközpont „A bükki barlangok évezredes titkai – Az ősember természete” című kiállítása játékos és interaktív formában mutatja be:

  • a Bükk természeti kincseit,
  • különleges földtörténetét,
  • egyedi vízrajzát és barlangrendszerét,
  • a kaptárköveket,
  • a hegység jellemző növény- és állatvilágát,
  • valamint a világhírű Szeleta-kultúrát, a magyar ősemberkutatás bölcsőjének helyszíni eredményeit

Mindezt nemcsak grafikusan, hanem interaktív felületeken és 2-/3D-s filmeken keresztül is. 

Az épületben lévő Kőkori Karszt Kaland beltéri játszóház az 5-12 éves korosztály számára készült. A gyerekek leereszkedhetnek a „Töbör gödörbe”, többszintes alagútrendszerben kalandozhatnak, miközben megfigyelhetik a Bükk hegység élővilágát. Felfedezéseik közben találkozhatnak a kardfogú tigrist, de kipróbálhatják a régészkedést is. A létesítmény előtti téren a Bikkmakk játszótér, a belépővel látogatható parkban a Pókfonal játszótér várja a kicsiket.

A friss levegőn pedig hatalmas tematikus játszótér várja a gyerekeket.

Amíg a gyerekek játszanak, a felnőttek a Szeleta Park bisztrójában frissülhetnek fel és falatozhatnak. Az ajándékbolt tematikus kínálatát kiegészítik a Bükki Nemzeti Parki Védjegyes terméki, és megvásárolható a látogatóközpont megnyitása alkalmából újra kiadott „Kőbaltás ember” című regény is.

Az épületet körülvevő területen felfedezhetik a Jövő ösvényt is, amely kiegészül egy kőzetparkkal, madár- és rovarbarát kerttel. Ám ha nagyobb túrára vágynak, a Szeleta Park elől indul a 3,5 km-es Szinva tanösvény is.

https://www.szeletapark.hu/hu

 

 

Képmelléklet