Élet a városban
Kultúra

Miskolci Kulturális Központ

A Miskolci Kulturális Központ a régió meghatározó kulturális intézménye; hívogató, befogadó házigazda, mind a közönség, mind a művészeti élet képviselői számára. Üzemelteti a Diósgyőri várat, a Lovagi Tornák Terét, a Művészetek Házát és a településrészek közösségi házait. Feladata azoknak a városi nagyrendezvényeknek, fesztiváloknak a szervezése, amelyek erősítik Miskolc hazai és nemzetközi ismertségét.

Alaptevékenysége a gyermek és ifjúsági korosztály művelődési, szabadidős és kulturális programjának szervezése, a közösségépítés, a mozgásművészet, a civil szervezetek támogatása, az állami és városi ünnepek, konferenciák, előadások szervezése. Az intézmény támogatja a civil társadalom rendezvényeit, ezen belül is kiemelt figyelmet fordít az esélyegyenlőség biztosítására. Programjaival közéleti teret biztosít a város lakóinak.

Egyedülállóan fogja össze a különböző művészeti ágakat: intézményeiben helyet ad komoly-, könnyű, és világzenei koncerteknek, táncnak, irodalomnak, színházi előadásoknak, filmnek és képzőművészetnek, tudományos-, és ismeretterjesztő előadásoknak. Ismert és elismert művészeti csoportjai: a Ködmön Formációs Táncegyüttes és a Miskolci Majorette Együttes.

Miskolci Kulturális Központ

Cím: 3531 Miskolc, Győri kapu 27./A

Tel.:  +36 46 411 747, +36 46 412 508

Web: miskolcikulturaliskozpont.hu