Városháza
Önkormányzat

Dr. Komlóssy Attila

Nívódíj
2022. évi kitüntetett

Dr. Komlóssy Attila Miskolcon született, édesapja több évtizedig volt közmegbecsülésnek örvendő fogorvosa a városnak. 

1976-ban szerzett általános orvosi diplomát a Debreceni Orvostudományi Egyetemen. Egyetemi tanulmányai mellett részfoglalkozású medikus mentőtisztként dolgozott.

A diploma megszerzését követően először sebészetből, majd fog- és szájbetegségekből, parodontológiából, valamint konzerváló fogászat és protetikából szakvizsgázott.

Pályafutását 1976-ban kezdte traumatológusként és sebészként. 1982-től fogorvosként dolgozik, szakterületei a parodontológia és az implantológia. Miskolc 17-es felnőtt fogorvosi alapellátási körzetét is ellátja.

Veszélyeztetett kora ellenére a COVID vészhelyzeti időszakban is folyamatosan rendelt. Dolgozott az Országos Mentőszolgálatnál, a Máltai Mentőszolgálatnál, valamint a Légimentőknél is. Elkötelezettje a különleges mentéseknek a hegyi-, a sí-, a barlangi- és a búvárbaleseteknél. 2000-ben egészségügyi szakmenedzser oklevelet szerzett. Két alkalommal volt intézményvezető, és 2005-től megyei fogorvos szakfelügyelő. 

A Vállalkozó Fogorvosok Egyesületének vezetője, mely szervezet évente több alkalommal rendez továbbképzéseket fogorvosoknak és fogászati asszisztenseknek.

A Miskolci Járási Fogorvosi Praxisközösségi Konzorcium 2021-es megalakulásakor őt választotta vezetőjének. A Magyar Orvosi Kamarának megalakulása óta tagja, több országos tisztséget is betöltött az elmúlt évtizedekben.

Több szakmai szervezetben tölt be tisztséget, rendszeres előadó a különböző szakmai rendezvényeken szerte az országban.

Dr. Komlóssy Attilát nagy odaadással és szakmai elhivatottsággal végzett munkája méltóvá teszi a Nívódíjra.