Városháza
Önkormányzat

Dr. Karosi Tamás

Benkő Sámuel díj
2022. évi kitüntetett

Tudományos érdeklődése korán kialakult. Már másodéves egyetemi hallgató korában bekapcsolódott a Debreceni Egyetem Fül-, Orr-, Gégészeti Klinikáján egyes középfül betegségek etio-patogenezisét kutató tudományos munkacsoportba. A kitartó munka meghozta az eredményeket is. 2005-ben tudományos minősítést, Ph.D. fokozatot szerzett a Debreceni Egyetem, Orvos- és Egészségtudományi Centrum Klinikai Orvostudományok Doktori Iskolájában (témavezetője Prof. Dr. Sziklai István volt). 2008-tól a fenti doktori iskola akkreditált oktatója. Becsatlakozott a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Orvostudományok Doktori Iskolájába is.

2014-ben a Debreceni Egyetem Klinikai Orvostudományok Doktori Iskolájában habilitációs fokozatot szerzett.

Eddigi tudományos tevékenysége során több hazai és külföldi kiadású magyar és idegen nyelvű könyvfejezetet írt. 

A diploma megszerzése után 2003-tól a Debreceni Egyetem Fül-, Orr-, Gégészeti és Fej-, Nyaksebészeti Klinikáján kezdett dolgozni. Fül-orr-gégegyógyászatból 2009-ben tett szakvizsgát. Audiológiai ráépített szakvizsgáját 2012-ben védte meg.

2013. június 1-től a B.-A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház Fül, Orr-, Gégészeti és Fej-, Nyaksebészeti Osztály Osztályvezető főorvosa. 2017. április 15. és 2018. november 30. között a B.-A.-Z. megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Központi Műtővezető Főorvosa. 2018. július 1. és november 9. között a B.-A.-Z. megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház kutatási igazgatóhelyettese. 2018. november 9-től a B.-A.-Z. megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház oktatási-, kutatási- és tudományos igazgatóhelyettese.

Osztályvezető Főorvosként számos új műtéti eljárást vezetett be. A fülsebészet, koponyaalapi sebészet, a gége és algarat rosszindulatú tumorainak eltávolítása során alkalmazott különböző típusú részreszekciók meghonosítása fűződik nevéhez. Töretlen hittel és lelkesedéssel halad előre, mindig az osztály és a kollégái szakmai előmenetelét szem előtt tartva. Az elmúlt időszakban elért eredményei, embersége, érzékenysége példamutató minden kollégája számára, iskolát teremtett.

Kiemelt figyelmet fordít a daganatos betegekre, azok rehabilitációjára. Osztályán 32 éve működik a gége-műtött betegek klubja.

Rendszeresen szervez szakmai tudományos előadásokat, számos előadással öregbíti osztálya hírnevét.

Dr. Karosi Tamás életútja és szakmai elhivatottsága, valamint a betegekhez való empatikus hozzáállása alapján méltó a Benkő Sámuel díjra.