Városháza
Önkormányzat

Lengyel karácsony Miskolcon

Miskolc Megyei Jogú Város Lengyel Nemzetiségi Önkormányzata
2014. január 16.

2013. december 14-én tartotta hagyományos karácsonyi ünnepségét a Miskolci Lengyel Önkormányzat. A mintegy ötven vendéget Bárcziné Sowa Halina elnök köszöntötte. Ismertette ez évben végrehajtott főbb feladatokat, illetve mire kell fektetni a hangsúlyt majd a jövő évben. Mivel ez volt az év utolsó rendezvénye, békés karácsonyi ünnepeket és eredményekben gazdag újévet kívánt a megjelenteknek.

A karácsony jelentőségéről, a szeretetről és a családról mondott pár gondolatot először Szarvas Péter esperes-plébános magyarul, majd Kukucska Róbert atya lengyelül. Balázs István alkalomhoz illő szavalatai után Sándorné Papp Edit karnagy vezetésével a Szirmai Széprózsák Népdalkör lengyel dalcsokorral lépett fel.

A 12 hölgyből álló együttes több hónapja gyakorolja a helyes lengyel kiejtést a sikeres fellépés érdekében. Jól szerepeltek!

Zsekov Éva Mónika és Nyíriné Tatai Dorisz hegedűművészekből álló duó Európa több nemzetiségének karácsonyi dalaiból adott ízelítőt. Közben megérkezett a Mikulás, de késésben volt, sietett tovább Varsóba, így helyette az elnök asszony adta a csomagokat. Hatan kicsi volt jelen és az elmondottak szerint mindenki megérdemelte. Szopkó Hanna 5 éves, Blanka 3, Rebeka 5 hónapos, Bárczi Norbert 8 éves, Illyés Balázs 4 és fél, Barnabás 1 éves. Balázs vállalta a szereplést, egy mikulás éneket adott elő nekünk nagyon szépen.

 

A továbbiakban egy kis kóstoló invitáltuk a vendégeket, majd közös beszélgetés, éneklés szerepelt a programban. A rendezvényen jelen volt Feledy Gyula grafikus művész özvegye.

 

Fekete Dénes