Városháza
Önkormányzat

Visegrádi rendezvény helyszíne volt Miskolc

Miskolc Megyei Jogú Város Lengyel Nemzetiségi Önkormányzata
2013. szeptember 30.

Az idén Miskolc fogadta a Visegrádi négyek testvérvárosi delegációit. A 15 fős csoportok Kassáról, Katowicéből és Ostravából érkeztek. A küldöttségek tagjai az említett városok önkormányzati képviselői, illetve Polgármesteri Hivatalainak dolgozói voltak. A három napos látogatás célja a baráti kapcsolatok erősítése, a város nevezetességeivel való ismerkedés, illetve spotversenyek megtartása volt.

A barátságos mérkőzéseknek a Miskolci Sportcsarnok műfüves pályája adott otthont. Streetball, kispályás labdarúgás, kosárlabda és floorball szerepelt a programban. A versenyzőket Zsiga Marcell a sporttért felelős alpolgármester köszöntötte, majd megkezdődtek a mérkőzések. A kispályás labdarúgást a miskolciak nyerték, de a többiben is jól szerepeltek. A focicsapatban játszott az alpolgármester és több városi önkormányzati képviselő is.

Az idősebbek a spotversenyekkel párhuzamosan megnézték a belvárost, majd ellátogattak Lillafüredre, a Diósgyőri várba és a Diósgyőri Papírgyárba. A hátralévő időben konzultációkat, illetve szakmai megbeszéléseket fognak tartani.

 

Fekete Dénes

Fotó: Juhász Ákos