Városháza
Önkormányzat

Lengyel Fesztivál Budapesten

Miskolc Megyei Jogú Város Lengyel Nemzetiségi Önkormányzata
2013. június 18.

A Fővárosi- és a XVIII. és a XIII. Kerületi Lengyel Önkormányzatok szervezésében immár második alkalommal került megrendezésre a Lengyel Fesztivál 2013. június 15-én a Bókay kertben.

Szép környezetben, jó időben gyülekeztek a fellépők és a közönség, akiket Ughy Attila úr, a XVIII. kerület polgármestere köszöntött és kívánt minden korosztálynak jó szórakozást.

Az érdeklődőket 15 lengyel-magyar együttes szórakoztatta széles skálán, a tánccal kezdve, majd a könnyű és a komoly zenével folytatva. Borsod-Abaúj-Zemplén megyét a Drenka Polska együttes képviselte.Mintegy fél órás programjuk nagy tetszést aratott!

Lengyelországból többek között néptáncosok érkeztek Zakopanéból, illetve Kárpátalja megyéből, szórakoztató zenekar Szilézia megyéből. A gurál táncosok alaposan megmozgatták a közönséget, aki nem figyelt egyhamar a színpadon találta magát. A magyarországi fellépők közül a Budapesti Szent Kinga és a Győri Akkord kórust emelném ki. Ez utóbbiak tangóharmonikásán látszott mindent belead, szívből zenélt.

Az egész napos rendezvényt kirakodó vásár, lengyel élelmiszeripari különlegességek kóstolása és büfé tette színesebbé. Jövőre újra, ugyan itt találkozunk!

 

Fekete Dénes