Élet a városban
Turizmus

Bringázz Miskolc!

 

 

Programunk célja, hogy minél szélesebb körben tudatosítsuk és hangsúlyozzuk a biciklizés fontosságát a miskolciakban. A városunknak mindig is kiemelt fontosságú volt a sportélet fejlesztése és az arra való ösztönzés, nevelés. Ezért felhívásunkban arra szeretnénk buzdítani mindenkit, hogy tekerjen minél többet, hiszen megszámlálhatatlanul sok előnye van annak, ha autó helyett a biciklit választjuk!

Bringázz az egészségesebb életért!

A kerékpározás jótékony hatással van az egészségünkre, akár napi néhány km tekerés is a kiválóan hat a testre és a szervezetre. Zsírt égetünk vele, erősödik az izomzatunk és javul az állóképességünk. A szív és a tüdő jobb működésében is óriási szerepe van. Bizonyított tény, hogy csökkenti a szívinfarktus kialakulását is. Mindamellett gyógyír a lélekre és jelentősen csökkenti a napi életvitelünkkel járó stresszt.

Bringázz és óvd környezeted!

Rendkívül környezetbarát. A bringázás nem terheli a környezetet, a motorizált közlekedés arányának csökkenésével javulhat Földünk állapota, csökken a légszennyezés és a zajszennyezés. Mivel nem szennyezi a levegőt, így amellett, hogy sportolunk is, a tüdőnket sem károsítja.

Bringázz a jobb közlekedésért!

A kerékpár az egyik legsokoldalúbb közlekedési eszköz, a lehető lehatékonyabb jármű, mely számos előnyt rejt magában. Elsősorban gyors. A reggeli csúcsidőszakban, forgalomban hatékonyabb, mint az autó, 5 km távon belül szinte teljességgel verhetetlen. Egyszerűsíti az utazást, megkönnyíti a parkolást. A bringázással gyakorlatilag kiküszöbölhetjük a várakozással, a parkolókereséssel és a sorban/dugóban állással töltött időt. Mindemellett maga az eszköz is könnyen kezelhető, üzembiztos, egyszerűen szerelhető, javítható.

Bringázz az élményért!

A kerékpár a hétvégi kikapcsolódáshoz is nagyon jó társ lehet. Használhatja gyermek, felnőtt és nagyszülő egyaránt. A kalandosabb kedvű biciklisták pedig fantasztikus utakat, csodás tájakat fedezhetnek fel teke

 

Bringázz magadért és másokért!

Bringázz velünk Miskolcért!

Képmelléklet