Városháza
Önkormányzat

Miskolc, Lyukó városrészben új óvodai férőhelyek kialakítása

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Miskolc, Lyukó városrészben új óvodai férőhelyek kialakítása” című, TOP-6.2.1-16-MI1-2017-00008 azonosító számú projektje keretében a 3532 Miskolc, Lyukóvölgy 77591 hrsz. alatt egy új 50 férőhelyes óvoda építését valósítja meg. 

A projektről
Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának célja az új óvoda építésével, hogy növelje a szegregátumban élő gyermekek óvodalátogatási arányát, valamint biztosítsa a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek részére a korai fejlesztés lehetőségét.
Jelenleg Lyukóvölgy városrészhez legközelebb eső óvoda a Nyitnikék Óvoda, mely közel 4 km-es távolságban van Lyukóvölgy központjától. Az óvoda építését a jelenleg épülő házi orvosi-, védőnői rendelő és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által működtetett közösségi ház közelében tervezik. 
Az óvodai funkció elérhetőbbé tételével Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata közelebb kerülhet a Helyi Esélyegyenlőségi Program Intézkedési Tervében megfogalmazott feladatok megoldásához.

A projekt megvalósítás tervezett befejezése 2021.02.15.
A projekt elszámolható bruttó összköltsége 231 482 634 Ft
Támogatási intenzitás 100%