Városháza
Önkormányzat

Kerékpárút építése a Diósgyőri vár – Lillafüred között

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott Kerékpárút építése a Diósgyőri vár – Lillafüred között című, TOP-6.4.1-16-MI1-2017-00003 jelű projektje keretében kerékpárút építését valósítja meg. A beruházás célja, hogy közvetlenül és közvetve hozzájáruljon a városi mobilitás környezetileg (levegőszennyezés, zajterhelés) fenntarthatóbbá tételéhez, valamint hogy a napi utazások esetén fő közlekedési eszközként gyalogos, kerékpáros vagy közösségi közlekedési módot válasszák az emberek.

A projektről

A beruházás során kerékpáros létesítmény épül, amely összeköti majd Miskolc két jelentős turisztikai célpontját, a Diósgyőri várat és Lillafüredet. A tervezett nyomvonal csatlakozik a városon belül, jelenleg még részben összefüggő kerékpárút-hálózathoz. A létesítmény kapcsolatot teremt a Diósgyőri városrész, Berekalja, Papírgyár, Alsó-Hámor és Felső-Hámor településrészek között.

A tervezett kerékpáros létesítmény hossza kb. 7.050 méter.

A fejlesztéssel biztonságosabbá válnak a gyalogos és kerékpáros közlekedés feltételei, amely javító hatásokat eredményezhet a munkaerő mobilitás elősegítésében is.

A projekt megvalósítás tervezett fizikai befejezése 2020.09.30.
A projekt tervezett elszámolható bruttó összköltsége 561.000.000 Ft
Támogatási intenzitás 100%