Zöldfelület 2022. május 20. • Lejárt
Komposztkeret igénylés 2022

Júniustól folytatódik az ingyenes komposztkeret osztási akció!

2020. szeptember 2-tól TILOS, 100 000 forintig terjedő bírsággal büntethető Miskolcon a kerti hulladék, avar, növényzet elégetése. Ehelyett ezek felhasználásához, helyben hasznosításához nyújt segítséget a Miskolc MJV Önkormányzata szervezésében 2020 őszén indult komposztálási program.

Minden miskolci kertes házban vagy társasházban élő család, valamint kert tulajdonos igényelhet komposztkeretet, amelyet az önkormányzat az igénylő használatába ad. A támogatás feltétele a szerződés aláírása, személyes átvétel és a komposztálással kapcsolatos tájékoztató meghallgatása. A komposztkeretek osztása a HungAIRy projekt keretében valósul meg.

Miskolci kertes ingatlanonként 1 darab ingyenes komposztálót kérhetnek magánszemélyek, közcélú intézmények és társasházak. Az igények kielégítése a jelentkezés sorrendjében történik és a rendelkezésre álló készlet erejéig tart.

Az igénylők a szerződés aláírásával vállalják, hogy:

  • jogkövető magatartást gyakorolva, nem égetik el kerti hulladékaikat,
  • részt vesznek egy 60 perces tájékoztatón, ahol a komposztálás jó gyakorlatához kapnak segítséget,
  • a tájékoztatót követően a komposztkeretet önerőből elszállítják (15kg),
  • 3 évig rendeltetésszerűen használják a tulajdonukba kerülő komposztálót,
  • biztosítják a rendeltetésszerű használat ellenőrzésének lehetőségét.

A honlapon található igénylőlapot – a szükséges adatokkal – kitöltve lehet jelentkezni a komposztkeretért. A hiánytalanul kitöltött dokumentumot vagy annak tartalmát a hungairy@miskolc.hu email címre szükséges elküldeni vagy a Városháza ügyfélszolgálatán (3525 Miskolc, Városház tér 8.) található gyűjtőládába bedobni ügyfélfogadási időben.

A komposztkeret átvételi lehetőségéről külön értesítjük az igénylőket.

 

 

A LIFE IP HungAIRy (LIFE17 IPE/HU00017) projekt az Európai Unió LIFE programjának támogatásával valósul meg.

  

Csatolmányok