Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Zöld Nyíl villamosprojekt

A város közlekedéspolitikai stratégiájában kiemelt szerepet kap a nagykapacitású kötöttpályás közösségi közlekedés fejlesztése, amelynek jelentős lépése a projekt keretében megvalósítandó villamospálya korszerűsítés és hálózatfejlesztés, valamint korszerű, új járműpark üzembe állítása.

„Miskolc városi villamosvasút fejlesztése” nagyprojekt megvalósítására Miskolc Megyei Jogú Városa konzorciumban a Miskolc Városi Közlekedési Zrt.-vel EU Kohéziós Alaptámogatást kíván igénybe venni a 2007-2013 programozási időszakban.

A fejlesztés illeszkedik a városi közlekedésfejlesztési koncepcióhoz, a Közlekedésfejlesztési Operatív Program célkitűzéseihez, valamint az EU közösségi közlekedéssel kapcsolatos iránymutatásaihoz.

A program jogi, gazdasági és műszaki előkészítése már 2006 óta zajlik. A teljes projekt befejezése 2015-re várható – ekkorra megújul és felépül a villamospálya egésze, illetve új és korszerű szerelvények közlekedhetnek a városban.

A projekthez kapcsolódó további információk, fényképek, látványtervek, letölthető dokumentumok:  www.zoldnyil.hu