Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Green City

Green City Hungary

Amszterdam, Milánó, Miskolc. Mi lehet közös ebben a három városban? 2011. június 21. után már legalább egy közös pontot találni: mindhárom város csatlakozott az európai Green City mozgalomhoz.

Miskolc polgármestere, Dr. Kriza Ákos és az Európai Green City Mozgalom magyarországi képviselő szervezetének ügyvezetője, Somorjai-Tamássy Zsolt szándéknyilatkozatot írt alá arról, hogy Miskolc úgynevezett Zöld Város lesz.

Dr. Kriza Ákos a magyar városvezetők közül elsőként írt alá szándéknyilatkozatot a Zöldebb Városokért Nonprofit Kft-vel arról, hogy városa Zöld Várossá válik.

A szándéknyilatkozat szerint Miskolc MJ Város kötelezettséget vállal arra, hogy betartja a Green City Mozgalom alapelveit, a Milánói Zöld Chartában foglalt pontokat, illetve minden, a várost érintő fejlesztés elindításában és végrehajtásában alkalmazza a Green City akkreditációs pontrendszert.

Az együttműködés célkitűzései:

  • a település visszakapcsolása az ökoszisztémába, azaz élhetőbb és fenntarthatóbb város létrehozása;
  • fenntartható, környezetbarát környezetkultúra kialakítása;
  • integritás;
  • interdiszciplinaritás.

Lépésről lépésre haladunk, hosszú távú stratégiában gondolkodunk.

Koncepciók, tervek:

1. Szinva patak – a város ökológiai folyosója (a meder karbantartása, a patak mentén védősáv kialakítása, pataksáv átalakítása, ökoturisztikai fejlesztések)
2. Avas hegy – a belváros tüdeje (talajvizsgálatok, növényzet visszaállítása, történelmi pincesor helyreállítása)
3. Organikus városépítészet – várostervezés (Bükk felől érkező, a légáramlatokat feltartó épületek felmérése, új közlekedési koncepció, korszerű ipartechnológia)

Csatolmányok:
2011-11-18 34.74 kB