Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Energia hatékonyság

Az energiahatékonyság javításának legegyszerűbb módja, ha a város és a lakosság energiafogyasztását fenntartható útra tereljük, az ellátásbiztonságot növeljük, valamint visszaszorítjuk az üvegházhatású gázok kibocsátását.

Ezek eredményeként a gazdasági fejlődés erősödik, csökken a háztartások és a vállalkozások energiaköltsége. A város célja a munkahelyteremtés megvalósítása környezetbarát XXI. századi technológiák letelepedésével. A város közlekedési koncepciójában is kiemelt szerepet kap, hogy a gépjárműforgalom  csökkenő tendenciát mutasson, a város lakossága nagyobb intenzitással használja  a tömegközlekedési eszközöket, a kerékpárutakat.

Fontos, hogy az épületek tervezése során hangsúlyosabban érvényesüljenek az energetikai szempontok, az ökotervezési szabványok. A városban folytatódik a panelprogram és a közintézmények felújítása.