Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Parkolás

Parkolás

Miskolc Város kijelölt fizető és várakozóhelyeit 26/2010.(06.30) Önkormányzati rendelet alapján, 2017.01.01.-től kezdve pedig a 37/2016.(XII.12.) Önkormányzati rendelet alapján üzemelteti a Régió Park Miskolc Kft.

 

 

Kattintson ide a 26/2010.(06.30) Önkormányzati rendelet letöltéséhez »

Kattintson ide a 37/2016.(XII.12.) Önkormányzati rendelet letöltéséhez »

A városban 3 különböző zóna van kijelölve.

Parkoló zónák: a KRESZ 17. § (1) bekezdése e) pontjában meghatározott módon táblával jelölt  közterületi várakozási területek, ahol a jelzőtáblán vagy a jelzőtábla alatt elhelyezett kiegészítő táblán felirat jelzi, hogy a várakozás díjfizetéshez kötött.

A fizető parkolás időtartama
munkanapokon 8-tól 18 óráig,
szombaton 8-tól 13 óráig terjed ki.

Ettől eltérő fizetési területek:

  • Kiemelt idegenforgalmi övezet: Miskolc-Tapolca  Lillafüred Diósgyőri Vár környéke  05.01-től 09.30-ig minden nap 8-tól 18 óráig.
  • Kiemelt tömegközlekedési csomópont : Tiszai Pályaudvar minden nap 8-tól 18 óráig.

Maximális parkolási idő:

  • zöld zóna 2 óra
  • sárga zóna 3 óra
  • kék zóna 4 óra
  • kiemelt idegenforgalmi övezetben időkorlát nélkül vehetők igénybe a parkoló területek.

A fizetőparkoló-zónákban a parkolóhelyek igénybevételéért a díjat:

1. parkolójegy kiadó automatával ellátott parkoló zónákban, vagy ezek egyes szektoraiban az automatákból váltott parkolójeggyel, a megállást követően haladéktalanul, felhívás nélkül, vagy
 
2. valamennyi parkoló zónában és azok egyes szektoraiban a mobiltelefonos parkolási rendszer használatával, annak megindításával a megállást követően haladéktalanul, külön felhívás nélkül, vagy

3. az üzemeltető erre kijelölt telephelyén váltható, meghatározott időtartamú parkoló bérlet ellentételeként készpénzzel, bankkártyával, banki átutalással, más bankkártyához hasonló kártyával kell megfizetni.

A fizetőparkoló-zónákban a megváltható várakozási jogosultság legrövidebb időtartama:

  • jegykiadó automatából váltott jegy esetén 15 percnek megfelelő összeg;
  • mobiltelefonos parkolási díjfizetési rendszer használata esetén 15 percnek megfelelő összeg, kivéve ha a díjfizetés leállítására irányuló kérés a díjfizetés megkezdése utáni első percben megtörténik.

Az automatánál váltott parkolójegyeket, a bérleteket illetve parkolásra jogosító engedélyeket közvetlenül az első szélvédő belső oldalán, kívülről jól látható helyen és ellenőrizhető módon úgy kell elhelyezni, hogy annak adatairól a parkoló ellenőr szükség esetén digitális felvételt tudjon készíteni.

Akinek  nincs érvényes parkolójegye, az  pótdíjat köteles fizetni.

Ha a jármű

1. parkolójegy, bérlet, parkolási engedély vagy mobiltelefonos díjfizetés nélkül,

2. érvénytelen bérlettel vagy engedéllyel,

3. nem ebben a rendeletben meghatározott módon elhelyezett parkolójeggyel, bérlettel vagy engedéllyel parkol, vagy

4. a kifizetett várakozási időt egy óránál rövidebb időre történt fizetés esetén 5 perccel, egy órára vagy annál hosszabb időre történt fizetés esetén legalább 15 perccel túllépi,

várakozási esetenként 1 órai várakozási díjat, továbbá pótdíjat kell fizetni.

Jogosulatlan használat esetén a - műanyag zacskóban elhelyezett - pótdíjfizetési felszólítást az Üzemeltető alkalmazottainak a gépjármű szélvédőjére kell elhelyezni. Ezt a pótdíjfizetésre történő első felszólításnak kell tekinteni, amely annak kihelyezésével, a pótdíjfizetési felszólításon szereplő időpontban kézbesítettnek minősül (a továbbiakban első fizetési felszólítás).
A pótdíj kihelyezéséről az Üzemeltető fényképfelvételt készít, amely egyben az első fizetési felszólítás kézbesítését is bizonyítja.

Kérjük, parkolás alkalmával tájékozódjanak, a parkolót üzemeltető cég feltételeiről.

Elérhetőség: 

Régió Park

Telefon: 
Információs vonalak: (+36) 46/357-128, (+36) 20/478-7460
Fax: 
(+36) 46/328-043
Helyszín: 
Széchenyi I. utca.20
Miskolc 3530
A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.

tovább»: Régió Park