Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Sportok kedvelőinek

Sportos Miskolc - Juhász Ákos fotója

Miskolcon számtalan sportolási lehetőség várja az aktív pihenés kedvelőit. A város fekvéséből adódóan, a Bükk közelsége révén az itt lakók, illetve az ide látogatók körében kedvelt a túrázás, a barlangászás és a sziklamászás is.

A városban több uszoda, sportpálya található, és vannak extrém sport lehetőségek is, mint például a falmászás, illetve a BMX-, görkorcsolya- és gördeszkapálya a Factory Arénában. A téli szezonban a korcsolyázni vágyók a Miskolc Városi Szabadidőközpont jégpályáját használhatják.

A város fekvéséből adódóan, a Bükk közelsége révén az itt lakók, illetve az ide látogatók körében kedvelt a túrázás, a barlangászás és a sziklamászás is. Erről részletesebb információk a Természet szerelmeseinek szóló ajánlatunkban találhatók.

Csónakázásra, vízibiciklizésre Lillafüreden, a Hámori-tavon, illetve Miskolctapolcán, a Csónakázó-tavon van lehetőség.

A Miskolc déli határától alig több mint 5 kilométerre található Mályi-tavon a Miskolc-Mályi Vitorlás Sport Club telephelyén a vitorlázást is ki lehet próbálni.

A horgászat iránt érdeklődők a város környéki patakokban, folyókban és bányatavaknál hódolhatnak szenvedélyüknek. Miskolcon található az Észak-magyarországi Horgász Egyesület központja. Honlapjukon az érdeklődők részletes listát találhatnak azokról a vizekről, amelyeken a horgászat engedélyezett.

Miskolc környékén a téli hónapokban síelésre is lehetőség nyílik, a Bükk-hegységben, a várostól mindössze 20 kilométerre található Bánkúton, az ország egyik legismertebb és legjobb adottságokkal rendelkező síközpontjában. A Borovnyák-tető (945 m) és a Bálvány-csúcs (956 m) lejtőin 7 különböző nehézségű (kék, fekete) sípálya, és felvonóval üzemelő szánkópálya található. A leghosszabb pálya 1500 méter, a legnagyobb szintkülönbség 230 méter. A pályák jól karbantartottak, esti világítással ellátottak, hóágyúzhatók. A sícentrumban és környékén többféle szállás igénybevételére van lehetőség.

A Bánkúti Síklubról honlapjukon, a www.bankut.hu oldalon találhatnak részletesebb információt, vagy a (+36) 46/390-135-ös telefonszámon és a bankut@bankut.hu e-mail címen kérhetünk további felvilágosítást.