Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Egészség és wellness

Hotel Palota

Miskolc egyre bővülő egészségturisztikai kínálatában számos, az egészség megőrzését támogató, a prevenciót előtérbe helyező modern szolgáltatással találkozhat az ide látogató.

A város nagyszerű adottsága, hogy egy része a Bükki Nemzeti Park területén helyezkedik el. Ebből adódik a hegyi levegő és a sok kristálytiszta forrás, mely mind-mind a természet adta megújulás lehetőségét segíti elő.

A bükkszentkereszti „füvesember”, Szabó Gyuri bácsi gyógyító erejű teái a Bükk fennsík tiszta gyógynövényeiből készülnek, melyek közül nemcsak a bükki településen, hanem az Andrássy út. 13. szám alatti, miskolci boltban is válogathatnak az érdeklődők.

A lillafüredi Szent István cseppkőbarlang nemcsak látványosság, de a légúti betegségben szenvedők számára rendkívül jótékony hatással bír. 10 fok körüli állandó hőmérséklete és közel 100%-os páratartalmú levegője csaknem steril.

Hasonló tulajdonságokkal bír a Barlangfürdő**** klímája, ami azonban csak egyetlen gyógyhatású eleme az itt kialakult, Európában egyedülálló karsztvizes barlangrendszernek. A termálvíz összetételénél fogva is kedvez egyes betegségekben szenvedőknek.

A fürdő melletti Barlang Aquaterápia gyógyászati centrumban speciális masszázsok, reumatológiai kezelések zajlanak, de vízi tornát, sóbarlang-terápiát, iszappakolást, különböző gyógytornákat, méregtelenítési eljárásokat is igénybe veheti a ide látogató.

A Dr. Kemény Dénes Sportuszoda szolgáltatásai között is szerepelnek a különböző masszázsok.