Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Családoknak

Kováts Tibor fotója

Az év bármely szakában érdemes ellátogatni Miskolcra, és eltölteni a városban és környékén egy-egy hosszú hétvégét, vagy akár teljes hetet.

A város minden időszakban változatos elfoglaltságokat, pihentető időtöltést kínál a család minden tagjának.: sokoldalú kulturális-, sport-, szórakozási-, és a körülölelő természet adta lehetőségeket, egyedi szabadidős ajánlatokat. Ezek közül ízelítőül néhány...

Miskolc történelmét legendák sora szövi át haragos kovácsmesterről, ügyes kezű ácsról, jómódú kereskedőről, láthatatlan hegedűsről, együgyű parasztemberről, és így tovább. Ha nemcsak olvasni és hallani szeretik a meséket, de szívesen nézik is, érdemes ellátogatni a Csodamalom Bábszínház egyik előadására!

Mancs, az egykor országos hírű mentőkutya a világ számos helyén mentett ki embereket a romok alól. A még életében állított szobrával a Villanyrendőrnek nevezett belvárosi útkereszteződésben találkozhatnak.

Miskolcon nemcsak a mesékben van helye az állatoknak! Több mint 130 állatfaj közel 700 egyede él a Miskolci Állatkert és Kultúrpark adta csodálatos erdei környezetben, ahol völgyhídról és magaslesről is nyomon követhetők az állatok mindennapjai. Aki kíváncsi a fotoszintézis folyamatára, az egy 3D modell segítségével közelebbről is megismerkedhet vele.   2011 őszétől látogatható az Állatkertben az a tanösvény, melyen Wass Albert Bulámbuk című meséje elevenedik meg.

A városban egykor élt polihisztor, Herman Ottó lillafüredi emlékháza közelebb hozza a természetet nemcsak a kicsikhez, de a nagyokhoz is. A róla elnevezett múzeumnak a belvárosban, a Papszeren található kiállítási épületében hétvégénként kézműves foglalkozásokat, játszóházat tartanak.

Ha megéheztek, várja önöket a lillafüredi Pisztrángtelep, ahol a szemük előtt fogják ki a halakat és készítenek belőlük gusztusos falatokat.

Miskolc családbarát szállodáiban és éttermeiben elérhetők azok az eszközök, amelyek a legkisebbek számára is élvezhetővé varázsolják az üdülés minden részletét. Számos hotelben gyermekfelügyeletet is vállalnak.

Miskolctapolcán a Kalandtúra Park és a Bobpálya egész évben várja a bátorságukat bizonyítani kívánó apróságokat szüleikkel együtt. Nyáron nemcsak a Barlangfürdő fedett medencéiben élvezheti a család az együttes fürdőzés örömteli pillanatait, hanem a külső gyermekmedencék, a Tavi-fürdő és a Kagyló-medence nyújtotta élményekkel is gazdagodhatnak.

Bükkszentkereszt és Bánkút a téli programok helyszíne, amely a szánkózás, lovas szánkázás, síelés megannyi felejthetetlen élménye miatt kedves a gyerekeknek. Korcsolyázni a lillafüredi Palotaszállóval szemközti Hámori-tó jegén nem szabad, e célra rendelkezésre áll a Miskolc Városi Szabadidőközponthoz tartozó jégpálya.