Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Lovagi Tornák Tere és Vásártér

Tartalom összegzés

A „Diósgyőr–Lillafüred komplex kulturális és ökoturisztikai fejlesztése” (diosgyor-lillafured.hu) című projekt keretében vált lehetővé a Diósgyőri vár rekonstrukciója. A vár visszaépítésével leszűkült az udvar, így annak szomszédságában kapott helyet a Lovagi tornák tere, mely alkalmas mind lovagi tornák, lovas versenyek megrendezésére, mint nagyobb lélegzetvételű koncertek, vásárok, szabadtéri színházi előadások, közösségi események helyszínének. Az események hátteréül minden esetben a négysaroktornyos királyi vár szolgál.

Az építkezéshez kapcsolódó régészeti feltárások eredményeként került napvilágra az egykor a vár körüli vizes árkot a Szinva patakkal összekötő vízvezeték, amely a Lovagi tornák terének északi lelátója alatt fut végig. Az eredeti tervek módosításával a lelátó alatti részt olyan kiállítótérként alakították ki, amely egyrészt bemutathatóvá teszi a vízvezeték maradványait, másrészt alkalmi kiállítások helyszíne is lehet.

megújult várba és az újonnan megépült Lovagi tornák terének rendezvényeire érkezőket méltó környezettel fogadja a Vásártér – amely a fogadótér általános szolgáltatásain túl alkalmanként valódi vásártérként ad helyet a kézműveseknek, a kereskedőknek.

Elérhetőség: 

Lovagi Tornák Tere és Vásártér

Telefon: 
+36 46 533 355
Egyéb elérhetőség: 

Facebook Oldal: www.facebook.com/diosgyorivarhivatalos

Helyszín: 
Lovagi Tornák Tere és Vásártér
Tapolcarét utca
Miskolc 3534

tovább»: Lovagi Tornák Tere és Vásártér