Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat hírei

Lengyel - magyar katonai kiállítás

Lengyel - magyar katonai kiállítás

Husonyica Gábor nyugalmazott Kazincbarcikai állomásfőnök, MÁV főtanácsos, honvéd hagyományőrző szervezésében kerül megrendezésre a meghívóban szereplő kiállítás. A korabeli anyagok bővítése céljából került felvételre a kapcsolat Marek Sukiennik úrral, a Limanowai Hagyományőrző Egyesület elnökével, aki 2-2 db. I. és II. világháborús lengyel egyenruhát hozott az augusztus 07-i Derenki búcsúra, amit Gáborék ott átvettek. mindenkit szeretettel várunk erre a közös lengyel-magyar katonai kiállításra.

tovább»: Lengyel - magyar katonai kiállítás

Miskolc testvérvárosainak diákjai a Balatonon

Tartalom összegzés

Dr. Kriza Ákos polgármester meghívására idén már hatodik alkalommal nyaral Miskolc testvérvárosainak 10-10 diákja nyolc napot az önkormányzat Balatonmáriafürdői üdülőjében.

tovább»: Miskolc testvérvárosainak diákjai a Balatonon

Derenki búcsú 2016.

Tartalom összegzés

A megye Derenkről elszármazott lengyelsége augusztus 07-én tartja hagyományos búcsúját. Mindenkit szeretettel várunk a meghívóban feltüntetett programokra.

tovább»: Derenki búcsú 2016.

A Poznani eseményekre emlékeztünk Miskolcon

Tartalom összegzés

 A Magyar-Lengyel Szolidaritás Éve alkalmából 2016. június 28-án a Miskolci Lengyel Önkormányzat a Romek emlékoszlopnál emlékezett a 60 évvel ezelőtti eseményekre. A két nemzeti Himnusza után Bárcziné Sowa Halina idézte fel az akkori eseményeket.

tovább»: A Poznani eseményekre emlékeztünk Miskolcon

Magyarországi Lengyelség Napja

Tartalom összegzés

Az Országos Lengyel Önkormányzat tisztelettel meghívja Önt és kedves családját a Magyarországi Lengyelség Napja rendezvényre, Budapestre 2016. június 25-én.

tovább»: Magyarországi Lengyelség Napja

Limanowa 2016. május 1-3.

A szerzőpáros

Fekete Dénes úr, a Miskolci Lengyel Önkormányzat elnöke, az Avasi Gimnázium és a Lengyel Önkormányzat együttműködési szerződésének keretén belül iskolánkból két tanulót és kisérő tanárukat meghívta, hogy a miskolci delegáció tagjaként utazzanak Limanowába, ahol város vendégeként együtt ünneplik a lengyel zászló és az alkotmány napját.

tovább»: Limanowa 2016. május 1-3.

Katyn-i megemlékezés Miskolcon

A hegyivadászokkal

A Miskolci Lengyel Önkormányzat szervezésében 2016. április 14-én emlékeztünk meg az 1940-ben és a 2010-ben történt tragikus eseményekről.

tovább»: Katyn-i megemlékezés Miskolcon

Magyar-Lengyel Barátság Napi rendezvények Miskolcon

Közönség a színházteremben

2007 óta március 23 a Magyar –Lengyel Barátság Napja. Ekkor fogadta el ezt a határozatot a két ország parlamentje és az óta évente felváltva hol egyik, hol a másik országban rendezik.

tovább»: Magyar-Lengyel Barátság Napi rendezvények Miskolcon

Tartalom átvétel