Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

városháza egyéb

A város számokban

Miskolc Megyei Jogú Város jelenleg az Észak-magyarországi régió kiemelt jelentőségű települése, Borsod-Abaúj-Zemplén megye székhelye, egyben a miskolci kistérség központja. A kistérséghez tartozik 33 községi és a székhelytelepülésen kívül további 6 városi önkormányzat.

tovább»: A város számokban

Gazdálkodás

A helyi önkormányzatok költségvetése a gazdálkodásuk alapjául szolgáló pénzügyi terv, amely egy adott időszakra vonatkozóan – egy naptári évre – tartalmazza a feladatok ellátására fordítható költségvetési kiadásokat, és az azok forrásául szolgáló költségvetési bevételeket.

tovább»: Gazdálkodás

Városi intézmények

A Városi intézmények menüpontban Miskolc Megyei Jogú Város által fenntartott, finanszírozott intézményekről olvashat.

tovább»: Városi intézmények

Helyi demokrácia

Magyarországon négyévente tartanak országgyűlési választásokat. Az Alaptörvény értelmében az országgyűlési képviselők általános választását az előző Országgyűlés megválasztását követő negyedik év április vagy május hónapjában kell megtartani.

tovább»: Helyi demokrácia

Városháza

Az Városháza menüpont alatt a Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalával és Miskolc Megyei Város Közgyűlésével kapcsolatos információkat találja. Megismerkedhet a Polgármesteri Hivatal szervezeti struktúrájával, információkat szerezhet a főosztályokról, osztályokról, valamint a hozzájuk tartózó feladatokról és hatáskörökről.

tovább»: Városháza

Tartalom átvétel