városháza egyéb

A város számokban

Miskolc Megyei Jogú Város jelenleg az Észak-magyarországi régió kiemelt jelentőségű települése, Borsod-Abaúj-Zemplén megye székhelye, egyben a miskolci kistérség központja. A kistérséghez tartozik 33 községi és a székhelytelepülésen kívül további 6 városi önkormányzat.

tovább»: A város számokban

Gazdálkodás

A helyi önkormányzatok költségvetése a gazdálkodásuk alapjául szolgáló pénzügyi terv, amely egy adott időszakra vonatkozóan – egy naptári évre – tartalmazza a feladatok ellátására fordítható költségvetési kiadásokat, és az azok forrásául szolgáló költségvetési bevételeket.

tovább»: Gazdálkodás

Városi intézmények

A Városi intézmények menüpontban Miskolc Megyei Jogú Város által fenntartott, finanszírozott intézményekről olvashat.

tovább»: Városi intézmények

Helyi demokrácia

Önkormányzati és polgármester-választásokat Magyarországon négyévente, az országgyűlési választásokat követően, ősszel tartanak. A választás egyfordulós, sem érvényességi, sem eredményességi küszöb nincs. Szavazhat minden legalább 18 éves magyar állampolgár, illetve nem magyar állampolgár akinek bejelentett lakóhelye vagy tartózkodási helye van Magyarországon.

Az önkormányzati választás célja az, hogy az ország településein és megyéiben, valamint a fővárosban létrejöjjenek az új önkormányzatok és megválasztásra kerüljenek a helyi kisebbségi önkormányzatok.

tovább»: Helyi demokrácia

Városháza

Az Városháza menüpont alatt a Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalával és Miskolc Megyei Város Közgyűlésével kapcsolatos információkat találja. Megismerkedhet a Polgármesteri Hivatal szervezeti struktúrájával, információkat szerezhet a főosztályokról, osztályokról, valamint a hozzájuk tartózó feladatokról és hatáskörökről.

tovább»: Városháza

Tartalom átvétel