Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

a város gazdasága

Célkitűzések

Miskolc városvezetése elkötelezett a befektetőbarát környezet biztosítására.

tovább»: Célkitűzések

Foglalkoztatás

Miskolcon és agglomerációjában 316 000 ember él. A munkanélküliségi ráta a régióban: 16%. A regisztrált munkanélküliek száma: ~ 20.000 fő.

tovább»: Foglalkoztatás

A városi holding

A Miskolc Holding Zrt. részt vállal a helyi gazdaságélénkítés folyamatában, befektetőket hoz Miskolcra. De ez csak az egyik, igaz, kiemelten fontos szerepe. A Miskolc Holding Zrt. tagvállalatainál a szolgáltatási szegmens folyamatos fejlesztése, az ügyfél- és lakosságbarát szolgáltatások biztosítása szintén kulcskérdés.

tovább»: A városi holding

Logisztika

Miskolc három ország vonzáskörzetében helyezkedik el. Szlovákia 70 kilométerre, Ukrajna 100 kilométerre, míg Románia 140 kilométerre található. Magyarország fővárosa,  Budapest kevesebb mint 1,5 óra alatt elérhető, 180 kilométerre található Miskolctól.

tovább»: Logisztika

Tények és adatok

Miskolc az Észak-magyarországi régió közigazgatási, gazdasági, tudományos,oktatási és kulturális központja. Gazdag ipari múlttal rendelkezik az acél- és gépipar területén, a hagyományos iparágak megtelepedése egészen a 18. századig nyúlik vissza.

tovább»: Tények és adatok

Tartalom átvétel