Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

környezet

Miskolci környezeti adatok - Zöld Infólánc

Miskolc város környezeti információit ismerheti meg a www.zoldinfolanc.hu oldalon.
Az adatokat az Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány gyűjtötte össze. Észrevételeit szívesen fogadjuk, a következő címre ecolinst@kothalo.hu.

tovább»: Miskolci környezeti adatok - Zöld Infólánc

Természettudatosság

A természet tudatosságra nevelés már több óvodában és iskolában is folyik Miskolcon, alkalmazkodva a XXI. századi követelményekhez. A családi házas, tömb lakásos beépítésű területeken elsősorban a családi közös munkavégzés, a példaadás legjellemzőbb, legfontosabb nevelési feladat.

tovább»: Természettudatosság

Városi sétautak

Miskolc belvárosában az egyetlen nagyobb zöldfelületű hely a Népkert, ahol sétautak pihenőpadok játszótér található.

tovább»: Városi sétautak

Parkok

Miskolc város területén az Önkormányzat kezelésében lévő zöldterületek nagysága 3 millió négyzetméter, aminek jelentős része a lakótelepek területén található.

tovább»: Parkok

Város és természet

Miskolc 1992-től tagja a Helyi Környezetvédelmi Kezdeményezések Nemzetközi Tanácsának (ICLEI) – a szervezet a fenntartható fejlődés iránt elkötelezett önkormányzatok tevékenységét segíti.

tovább»: Város és természet

Környezetvédelmi díj

A Környezetterhelési díjról szóló törvény felhatalmazása alapján városunk a talajterhelési díj jogintézményét alkalmazza, illetve ezt a helyi „ökoadót” vezette be – önkormányzati rendelettel.

tovább»: Környezetvédelmi díj

Támogatás

A város környezetvédelemmel, a környezet óvásával kapcsolatos támogatási politikájának legfőbb elemei:

A városi környezet-, természetvédelmi célú kezdeményezések támogatási lehetőségeként az Önkormányzat Helyi Környezet és Természetvédelmi Alapot hozott létre, melynek pénzeszközeiből pályázat útján nyújt anyagi támogatást.

tovább»: Támogatás

Fenntarthatóság

Az Önkormányzat a fenntartható fejlődés feltételeinek megteremtését, illetve tevékenységének ennek figyelembe vételével történő végzését kiemelt fontosságú feladatának tekinti – a jövő nemzedékek életfeltételeinek, fejlődési lehetőségeinek biztosítása érdekében.

tovább»: Fenntarthatóság

Környezet

A Környezet menüpont alatt összegyűjtöttük a legfontosabb információkat Miskolc környezetével, a környezet védelmével és a város és a természet viszonyával kapcsolatban.

tovább»: Környezet

Tartalom átvétel