Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Lillafüred

Közszemlén tekinthetőek meg a Miskolc-Lillafüreden felállítandó képzőművészeti alkotások

Tartalom összegzés

Miskolc város a Diósgyőr-Lillafüred komplex kulturális és ökoturisztikai fejlesztése című projekt keretében „Lillafüredi Függőkertek a turizmus szolgálatában” címmel 9 állomásos tematikus sétányt alakít ki.

tovább»: Közszemlén tekinthetőek meg a Miskolc-Lillafüreden felállítandó képzőművészeti alkotások

Ismét jár a mikulásvonat Miskolc és Lillafüred között

 Miskolc, 2012. november 15., csütörtök (MTI) - Ismét jár a mikulásvonat Miskolcról Lillafüredre és vissza, a Diósgyőrért Közhasznú Alapítvány november 29-én az Északerdő Zrt.-vel közösen immár tizedik alkalommal indítja útjára a Diósgyőri Mikulásvonatot a lillafüredi mesebirodalmába, ahol egy interaktív mesejáték keretében a Mikulással is találkozhatnak a kicsik.

tovább»: Ismét jár a mikulásvonat Miskolc és Lillafüred között

Zakatol a vonat…

Zakatol a vonat…

A magyar és angol nyelvű kiadvány Lillafüred és környéke turisztikai látványosságait, nevezetességeit mutatja be.

tovább»: Zakatol a vonat…

József Attila-emléktábla

József Attila 1933-ban, az írótalálkozó idején Lillafüreden írta a magyar irodalom egyik legszebb szerelmes versének tartott Óda című költeményt.

tovább»: József Attila-emléktábla

Herman Ottó Emlékház, Pelelak

Herman Ottó Emlékház

Herman Ottó természettudós, néprajzkutató széleskörű tudományos munkásságát, politikai és közéleti tevékenységét mutatja be az egykori nyaralójában berendezett kiállítás.

tovább»: Herman Ottó Emlékház, Pelelak

Fogadalmi kereszt

A Hámori-tó Palotaszálló felőli végén, az országút mellett áll az 1831-es kolerajárvány után állított fogadalmi kereszt.

tovább»: Fogadalmi kereszt

Hámori-tó

Hámori-tó

A lenyűgöző környezetben lévő Hámori-tó a Garadna patak felduzzasztásával keletkezett. Ma kedvelt horgász- és csónakázótó, télen a jégen korcsolyázni is lehet. Több mint 1 kilométeres sétaút vezet a partján.

tovább»: Hámori-tó

József Attila-szobor

József Attila-szobor

József Attila születésének 100. évfordulójára, 2005. április 11-ére készült a szobor. A költő itt, Lillafüreden írta a magyar irodalom egyik legszebb szerelmes versét, az Ódát.

tovább»: József Attila-szobor

Szeleta-barlang

A magyarországi ősemberkutatás egyik legfontosabb lelőhelyét Kadic Ottokár tárta fel 1907-13 között, Herman Ottó kezdeményezésére.

tovább»: Szeleta-barlang

Anna-barlang

Különleges természeti érték a lillafüredi Palotaszálló függőkertje alatt húzódó Anna-barlang, amely egyike a világ három, a nagyközönség számára látogatható mésztufa-barlangjának. A barlang üregeinek javát 1833-ban, Stark András bányász vezetésével találták meg, amikor a hámori vasverők számára bővizű forrásokat kerestek.

tovább»: Anna-barlang

Tartalom átvétel