lengyel

Derenki búcsú 2017

Jubileumi volt az idei búcsú abban a vonatkozásban, hogy a történészek bebizonyították, hogy 1717-ben - tehát 300 éve - érkeztek az első lengyel telepesek a kihalt Derenk község benépesítésére.

tovább»: Derenki búcsú 2017

Lengyel, Magyar... czyli delegacja LSHO na uroczystościach w Derenku

Po raz kolejny delegacja naszego Stowarzyszenia została zaproszona przez naszych przyjaciół z Węgier - członków Wojewódzkiego Samorządu Polskiego z Miszkolca na doroczny odpust do Derenka.

tovább»: Lengyel, Magyar... czyli delegacja LSHO na uroczystościach w Derenku

Egy hétvége Szögligeten

A Miskolci Lengyel Önkormányzat meghívására 2017. július 21-23 között 15 fős csoport érkezett Limanowából Szögligetre. Tavaly májusban mi jártunk náluk, most őket láttuk vendégül.

tovább»: Egy hétvége Szögligeten

Odpust w Derenku

Odpust na ruinach najstarszej polskiej wsi na Węgrzech - 300-lecie polskiego osadnictwa w Derenku Derenk. Deryn lub Deren. Tak naprawdę do dziś dokładnie nie wiadomo jak niegdyś wieś ta się nazywała.

tovább»: Odpust w Derenku

Nemzetiségek Napja Miskolcon

Nemzetiségek Napja Miskolcon

December 18. a Nemzetiségek Napja. Miskolc mjv. Önkormányzata meghívta a városban tevékenykedő tíz nemzetiségi önkormányzat képviselőit, hogy köszöntse őket e neves ünnep alkalmából.

tovább»: Nemzetiségek Napja Miskolcon

Lengyel karácsony Miskolcon

Lengyel karácsony Miskolcon

A Miskolci Lengyel Önkormányzat 2012. december 16-án tartotta a hagyományos karácsonyi ünnepségét. Közösségünk tagjai fogékony volt a hívó szóra, és mint egy 50-en voltak jelen a Kolping házban.

tovább»: Lengyel karácsony Miskolcon

Lengyelek ünnepelték a magyar győzelmet

Lengyelek ünnepelték a magyar győzelmet

Az első világháborúban 1914 december 8-11. közt a Limanowa fölötti hegyekben és a Jabloniec-hágónál sikerült megállítaniuk a Nádasdy huszároknak az orosz gőzhengert, majd a segítségükre érkező miskolci 10-es honvédek visszaverték az oroszokat. A csata 98. évfordulója alkalmából nagy ünnepséget rendeztek az egykori csatatéren.

tovább»: Lengyelek ünnepelték a magyar győzelmet

Sajószentpéteri Lengyel Nap

Sajószentpéteri Lengyel Nap

2012. november 24-én a Sajószentpéteri Lengyel Önkormányzat programokban gazdag rendezvényre hívta tagjait és a megye lengyel önkormányzatainak képviselőit.

tovább»: Sajószentpéteri Lengyel Nap

Poznannal nyitott a Lengyel Filmnapok

Poznannal nyitott a Lengyel Filmnapok

Film és képzőművészet – ritkán kapcsolódik össze a két művészeti ág egy rendezvényen, a XII. Lengyel Filmnapok megnyitója azonban a ritka kivételek egyike, hiszen Litwin József tusrajzkiállítását a programsorozat részeként nyitották meg hétfőn a Művészetek Házában.

tovább»: Poznannal nyitott a Lengyel Filmnapok

Tartalom átvétel