Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

lengyel

III. Nemzetiségi horgászverseny Miskolcon

2018. július 14-én immár harmadik alkalommal szervezte meg a Miskolci Bolgár Nemzetiségi Önkormányzat a Nemzetiségi horgászversenyt. A helyszín a Csorba tó volt.

tovább»: III. Nemzetiségi horgászverseny Miskolcon

Meghívó - a Lengyel Napokra a budapesti Fővám téri Vásárcsarnokba 2017. szeptember 26 és 28 között

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Fővám téri Vásárcsarnokban 2017. szeptember 26 és 28 között ismét megrendezésre kerülnek a Lengyel Napok (cím: 1093 Budapest, Fővám tér 1-3.).

A Lengyel Napok szervezője az Országos Lengyel Önkormányzat.

tovább»: Meghívó - a Lengyel Napokra a budapesti Fővám téri Vásárcsarnokba 2017. szeptember 26 és 28 között

Meghívó - A magyar-lengyel kapcsolatok 45 éve Isaszegen

A Magyarországi Bem József Lengyel Kulturális Egyesület és az Isaszegi Múzeumbarátok Köre szeretettel meghívja Önt és kedves családját, az isaszegi magyar – lengyel kapcsolatok 45 éve alkalmából rendezett ünnepségre

tovább»: Meghívó - A magyar-lengyel kapcsolatok 45 éve Isaszegen

Derenki búcsú 2017

Jubileumi volt az idei búcsú abban a vonatkozásban, hogy a történészek bebizonyították, hogy 1717-ben - tehát 300 éve - érkeztek az első lengyel telepesek a kihalt Derenk község benépesítésére.

tovább»: Derenki búcsú 2017

Lengyel, Magyar... czyli delegacja LSHO na uroczystościach w Derenku

Po raz kolejny delegacja naszego Stowarzyszenia została zaproszona przez naszych przyjaciół z Węgier - członków Wojewódzkiego Samorządu Polskiego z Miszkolca na doroczny odpust do Derenka.

tovább»: Lengyel, Magyar... czyli delegacja LSHO na uroczystościach w Derenku

Egy hétvége Szögligeten

A Miskolci Lengyel Önkormányzat meghívására 2017. július 21-23 között 15 fős csoport érkezett Limanowából Szögligetre. Tavaly májusban mi jártunk náluk, most őket láttuk vendégül.

tovább»: Egy hétvége Szögligeten

Odpust w Derenku

Odpust na ruinach najstarszej polskiej wsi na Węgrzech - 300-lecie polskiego osadnictwa w Derenku Derenk. Deryn lub Deren. Tak naprawdę do dziś dokładnie nie wiadomo jak niegdyś wieś ta się nazywała.

tovább»: Odpust w Derenku

Nemzetiségek Napja Miskolcon

Nemzetiségek Napja Miskolcon

December 18. a Nemzetiségek Napja. Miskolc mjv. Önkormányzata meghívta a városban tevékenykedő tíz nemzetiségi önkormányzat képviselőit, hogy köszöntse őket e neves ünnep alkalmából.

tovább»: Nemzetiségek Napja Miskolcon

Lengyel karácsony Miskolcon

Lengyel karácsony Miskolcon

A Miskolci Lengyel Önkormányzat 2012. december 16-án tartotta a hagyományos karácsonyi ünnepségét. Közösségünk tagjai fogékony volt a hívó szóra, és mint egy 50-en voltak jelen a Kolping házban.

tovább»: Lengyel karácsony Miskolcon

Tartalom átvétel