Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Diósgyőri Vár

Lakossági Fórum a Várról

2012. november 29-én, csütörtökön 17:00 órakor az Ady Endre Kulturális és Szabadidőközpont (3534 Miskolc, Árpád u. 4.) nagytermében, a "Diósgyőr-Lillafüred komplex kulturális és ökoturisztikai fejlesztése" projekt kapcsán Lakossági Fórum kerül megrendezésre.

tovább»: Lakossági Fórum a Várról

Középkori Forgatag

A Középkori Forgatag idején a Diósgyőri vár fénykora, Nagy Lajos király udvara elevenedik meg a történelmi időutazás keretében.

tovább»: Középkori Forgatag

Borsodi Fonó Nemzetközi Folklórfesztivál

A Borsodi Fonó Nemzetközi Folklórfesztivál a népi hagyományokat idézi, rangos hazai és külföldi fellépők, népi együttesek – táncosok, énekesek, zenészek – és tárgyalkotó népművészek közreműködésével. A fonó keretében bemutatókat, kézműves foglalkozásokat tartanak.

tovább»: Borsodi Fonó Nemzetközi Folklórfesztivál

A Királynék tavasza

A Királynék tavasza című szezonnyitó rendezvényen az egész családnak kitűnő szórakozást nyújtanak a látványos programok, amelyek a mesék és a mondák fantáziavilágába is elkalauzolják a közönséget.

tovább»: A Királynék tavasza

Vadgesztenyesor

Vadgesztenyesor

A várhoz vezető sétányt övezi a hangulatos, idős egyedekből álló, védetté nyilvánított vadgesztenyesor. Az összesen 52 fa összeboruló koronája kupolaként borítja az utat.

tovább»: Vadgesztenyesor

Nagy Lajos király-szobor

Nagy Lajos király-szobor

A vár előtti kis téren áll Nagy Lajos király (1342-1382), a Diósgyőri várat felvirágoztató uralkodó bronz mellszobra, Varga Éva szobrászművész 2001-ben készült alkotása.

tovább»: Nagy Lajos király-szobor

Panoptikum

A Diósgyőr vára kazamatáinak ágyúállásaiban rendezték be Közép-Európa legnépesebb panoptikumát, a hat életkép 67 figurája a XIV. századi virágzó középkort idézi meg.

tovább»: Panoptikum

Diósgyőri vár

Diósgyőri vár

A középkori lovagvárként is emlegetett erődítményről elsőként Anonymus emlékezett meg. A fénykor Nagy Lajos király uralkodásának idejére, a 14. századra esik. Ekkor kezdődött a 1526-ig tartó időszak, amikor hat királyné jegyajándéka, vidéki rezidenciája volt a vár – erről kapta ma is használatos elnevezését: a királynék vára.

tovább»: Diósgyőri vár

Miskolc a XVIII. században

A XVIII. század első évtizedeinek katasztrófáit nemcsak kiheverte a város, hanem lakói újjá is építették.

tovább»: Miskolc a XVIII. században

A Diósgyőri vár fénykora és hanyatlása

A vár története az 1100-as évek elejéig vezethető vissza, 1128-ban került királyi tulajdonba. Néhány évtized múlva Ernye bán birtoka, majd fia, István nádor érdeme, hogy továbbépíti és kialakítja a fényes külsővel és belsővel ellátott várpalotát.

tovább»: A Diósgyőri vár fénykora és hanyatlása

Tartalom átvétel