A Miskolci Német Nemzetiségi Önkormányzat képzőművészeti pályázati felhívása

A Miskolci Német Nemzetiségi Önkormányzat képzőművészeti pályázati felhívása

Magyarország Kormánya 2016-ot a „Malenkij robot”-ra elhurcoltak emlékévének nyilvánította. Ennek kapcsán a Miskolci Német Nemzetiségi Önkormányzat felhívással fordul Miskolc Megyei Jogú Város és vonzáskörzetéhez tartozó valamennyi középfokú intézményben tanuló diákjaihoz.

A pályázat célja: Az elhurcolással és a Gulágon folyó tábori – végig szenvedett, megélt, negatív - élettel kapcsolatban keletkezett gondolatok, érzések, benyomások kifejezése egy műalkotásban a képzőművészet bármilyen műfajának segítségével.

Beadható: Önálló képzőművészeti alkotás (pl. festmény, saját fotó, grafika, vegyes technika, montázs, kollázs, egyedi rajz, dombormű, kisplasztika, térplasztika.) A pályázók minimum 1 db, maximum 3 db-ból álló sorozattal pályázhatnak.

A beadott munkák mindegyikén tüntessék fel: az alkotó nevét, életkorát, iskoláját, az iskola elérhetőségét (cím, telefon, e-mail cím), az alkotás címét, technikáját.

Pályázható korosztály: szakközépiskola, szakgimnázium, gimnázium 9-13. évfolyam. A pályázatok között a tanulók életkora szerint nem tesz különbséget a bíráló bizottság.

Az alkotások beérkezési helye, ideje: A pályamunkákat személyesen vagy megbízottak útján vagy postával - kiállításra alkalmas állapotban - a MSZC Fazola Henrik Szakképző Iskolában kell leadni legkésőbb 2017. január 12-ig. Miskolc, 3534 Gagarin utca 54.

Kapcsolattartó: MSZC Fazola Henrik Szakképző Iskola titkársága: 46/530-432, igazgato@fazolaszki.hu.
Szalay Edit művészeti munkaközösség-vezető (+36/30/3031788)

Az eredmények közzétételének módja: A beérkezett alkotásokat az erre a célra létrehozott szakmai zsűri véleményezi. A beérkezett munkákból kiállítást rendezünk, melyen sor kerül a díjátadásra is. Az eredményről, a kiállítás dátumáról értesítjük az iskolákat.

A kiemelkedő alkotásokat szakmai elismerésben részesítjük: I. helyezett 20.000,-; a II. helyezett 15.000,-; a III. helyezett 10.000,-Ft értékű vásárlási utalványt kap.

A beérkezett alkotásokból a Miskolci Német Nemzetiségi Önkormányzat vándorkiállítást tervez.

Miskolc, 2016. november 7.    

Miskolci Német Nemzetiségi Önkormányzat

Csatolmányok:
2016-11-22 292.21 kB