Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Miskolc Megyei Jogú Város Német Nemzetiségi Önkormányzatának hírei

Legyen német nemzetiségi képviselő a magyar Parlamentben!

Felhívás választási regisztrációra

A jogalkotói mechanizmusnak köszönhetően 2018 április 08.-án most reális lehetőség van arra, hogy pártoktól függetlenül a Parlamentnek legyen német nemzetiségi tagja is, aki az országban élő német nemzetiségen túl mind a 13 nemzetiség jogos és reális érdekeiért szál majd síkra.

tovább»: Legyen német nemzetiségi képviselő a magyar Parlamentben!

Német Nemzetiségi Önkormányzat pályázati kiírása

Pályázati kiírás

A Miskolc Megyei Jogú Város Német Nemzetiségi Önkormányzat a 2018/2019. évi tanulmányi évre az N-4./2018.(II.15.)  számú határozata és a nemzetiségek jogairól szóló 2011. évi CXCIX törvény 116.§-a alapján ösztöndíjat alapított a miskolci, német nyelvet beszélő fiatalok részére

Pályázati feltételek: a legutóbbi két egymást követő félév legalább 4,0 tanulmányi átlaga, a 7. osztályos tanuló német nemzetiségi nyelvből elért kiemelkedő teljesítménye, a tanuló közéleti aktivitása. Előnyt jelent a pályázónak illetve a hozzátartozó családtagjainak a nemzetiséghez való tartozása

tovább»: Német Nemzetiségi Önkormányzat pályázati kiírása

Közérdekű közlemény - Miskolc MJV Német Nemzetiségi Önkormányzata közmeghallgatása

Közérdekű közlemény

A Német Nemzetiségi Önkormányzat értesíti a lakosságot, hogy 2017. december 13. napján 17 óra 45 perces kezdettel közmeghallgatást tart a Polgármesteri Hivatal Ferde tetős tárgyaló helyisége (Miskolc, Hunyadi u. 2. sz. A. épület)
 

tovább»: Közérdekű közlemény - Miskolc MJV Német Nemzetiségi Önkormányzata közmeghallgatása

Meghívó a - Miskolci németek kényszermunkán a Szovjetunióban - könyvbemutatóra

Információ

A Miskolci Német Nemzetiségi Önkormányzat tisztelettel hívja az érdeklődőket 2017. április 19-én 16 órára a Miskolci Polgármesteri Hivatal Dísztermébe,  a "Miskolci németek kényszermunkán a Szovjetúnióban" című könyvének bemutatójára.
A könyvet Csöbör Katalin országgyűlési képviselő fogja ajánlani az olvasók számára.

tovább»: Meghívó a - Miskolci németek kényszermunkán a Szovjetunióban - könyvbemutatóra

Nemzetiségek napja

Tartalom összegzés

December 8-án emlékezett meg a hivatal a város nemzetiségeiről. Ezen a napon szoktuk az elismerésünket kifejezni a nemzetiségekhez tartozóknak. A német nemzetiség részéről Meixner Károlyné kapott elismerést.

tovább»: Nemzetiségek napja

"Malenkíj Robot" emlékév

Tartalom összegzés

A "Malenkíj Robot" emlékév kapcsán a Miskolc város középiskolái számára rendhagyó történelem óra megtartásának lehetőségét hirdettük meg, melynek során az alsózsolcai születésű 88 éves Plósz Miska bácsi aki több mint 4 évet töltött kényszer munkatáborban érzéseit osztotta meg az érdeklődő ifjúsággal.

tovább»: "Malenkíj Robot" emlékév

Diósgyőri Mikulásvonat

Tartalom összegzés

Önkormányzatunk 55 gyermek számára biztosított lehetőséget arra, hogy utazhassanak a mikulás járaton.

tovább»: Diósgyőri Mikulásvonat

Közlemény - "Helytörténeti kutatás a Szovjetunióba, malenkij robotra hurcolt miskolci politikai foglyok és kényszermunkások vonatkozásában” című projekt kapcsán

GULÁG emlékbizottság

A Miskolci Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016 évben pályázatot nyújtott be a „malenkij robot „ emlékév kapcsán az Emberi Erőforrás Minisztérium Támogatáskezelő  szervéhez.
A -  „Helytörténeti kutatás a Szovjetunióba,  malenkij robotra hurcolt miskolci politikai foglyok és kényszermunkások vonatkozásában” című projekt kapcsán  helytörténeti kutatás keretében a Szovjetunióba „málenkij robot”-ra elhurcolt ártatlan civilek történetének feldolgozására kerül sor. 

tovább»: Közlemény - "Helytörténeti kutatás a Szovjetunióba, malenkij robotra hurcolt miskolci politikai foglyok és kényszermunkások vonatkozásában” című projekt kapcsán

Közérdekű közlemény - Német Nemzetiségi Önkormányzat közmeghallgatás

Közérdekű közlemény - Német Nemzetiségi Önkormányzat közmeghallgatás

A Német Nemzetiségi Önkormányzat értesíti a lakosságot, hogy 2016. december 12. napján 16 óra 30 perces kezdettel közmeghallgatást tart.

Helyszín:  Polgármesteri Hivatal Ferde tetős tárgyaló helyisége (Miskolc, Hunyadi u. 2. sz. A. épület)

tovább»: Közérdekű közlemény - Német Nemzetiségi Önkormányzat közmeghallgatás

Felhívás - „Student Police!” programban 2015/2016 tanévben résztvett hallgatók felé

Tartalom összegzés

A Miskolci Német Nemzetiségi Önkormányzat felhívással fordul a „Student Police!” programban 2015/2016 tanévben résztvett hallgatók felé, hogy a szolgálatuk teljesítése kapcsán előfordult eseményekre tekintettel „Az én (idei/tavalyi) történetem” címmel készítsék el a max egy A/4-es méret terjedelmű 12-es betűméretű irodalmi alkotásukat és azt 2016.

tovább»: Felhívás - „Student Police!” programban 2015/2016 tanévben résztvett hallgatók felé