Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

III. Nemzetiségi horgászverseny Miskolcon

A Bolgár Nemzetiségi Önkormányzat tisztelettel tájékoztatja Önöket, hogy a 2018. július 14-én, harmadik alkalommal megrendezett Nemzetiségi Horgászverseny színhelye Miskolcon a Csorba-tó volt.

A versenyt egy zárt területen, a Borsod Megyei és Miskolci Kajak-Kenu Szövetség vízitelepén került megrendezésre. A Miskolcon található kilenc nemzetiségi önkormányzatból hét képviseltette magát az alábbiak szerint:
- bolgár   (1. helyezett),
- roma     (2. helyezett),
- örmény (3. helyezett),
- ruszin   (4. helyezett),
- szlovák (5. helyezett),
- lengyel és a ruszin.

Fenti programon a görög és az ukrán önkormányzat – egyéb elfoglaltság miatt – nem vett részt. A jelenlévő hét önkormányzatból öt önkormányzat tudott horgász csapatot állítani, melyben az idei évben a bolgár csapat nyerte a versenyt.

A versenyek és az ott tartózkodás nagyon jó hangulatban zajlott. A roma önkormányzat vállalta a főzést és a hideg italok, üdítők mellett kellemes nemzetiségi napot töltöttünk együtt. A hangulat fokozására lehetőség volt motorcsónakkal körbe utazni a Csorba telepi tó 1. tavát Minden résztvevőt díjaztunk. A teljes rendezvény költségeit az ott lévő hét nemzetiségi önkormányzat finanszírozta. A rendezvény hangosításáról a Bolgár Nemzetiségi Önkormányzat gondoskodott. A program közelebb hozta a résztvevőket, nemzetiségeket, valamint a nagy létszámú érdeklődő vendégeket is.

 

Csatolmányok:
2018-07-16 403.17 kB