Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Megújult a Corvin utcai gyermekorvosi rendelő

Megújult a Corvin utcai gyermekorvosi rendelő

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott, „Miskolc, Corvin utcai gyermekorvosi rendelő infrastrukturális fejlesztése” című, TOP-6.6.1-15-MI1-2016-00003 azonosító számú projekt keretében korszerűsítette a Corvin utcai gyermekorvosi rendelő épületét.

A miskolci önkormányzat tulajdonában lévő, Corvin Ottó utca 11. szám alatti gyermekorvosi rendelőt az 1970-es évek második felében alakították ki, épületszerkezeti szempontból így elavult, felújításra szorult.
A rendelő infrastrukturális fejlesztését célzó projekt keretében az energiahatékonysági korszerűsítéseket és fejlesztéseket új gépészeti rendszerek kiépítésével, a fűtési rendszer korszerűsítésével és az elektromos hálózatok cseréjével biztosították. A korábbi nyílászárókat új, a mai energetikai követelményeknek megfelelő nyílászárókra cserélték, és betörés elleni biztonsági fóliával is ellátták.
A felújítás során a rendelő helyiségeit könnyűszerkezetes, hő- és hangszigetelt gipszkarton válaszfalakkal alakították át. Elvégezték a helyiségek festését, burkolását, továbbá – az esztétikai szempontokat figye-lembe véve – a homlokzatot is lefestették.
Az akadálymentesítés biztosítása érdekében a nyílászárókat és a mosdót a mozgássérültek közlekedéséhez szükséges előírásoknak megfelelően alakították át, az épület előtt pedig mozgássérült parkolót jelöltek ki. Az akadálymentesítés a látáskorlátozottakat is segíti: vezetősávot, braille írással ellátott eligazító táblákat helyeztek ki.
A beruházásnak köszönhetően modern, gazdaságosabban üzemeltethető, a 21. század követelményeinek megfelelő rendelő készült el, amely minőségi egészségügyi alapellátást biztosít a 11-es és 12-es háziorvosi körzethez tartozók, illetve a védőnői szolgáltatást igénybevevők számára.
A projekt 100 %-os támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam hozzájárulásával, az Európai Regioná-lis Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A támogatás összege bruttó 46 011 370 Ft.