Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Megújult a Bajcsy-Zsilinszky úti orvosi rendelő

Tartalom összegzés

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott, „Miskolc, Bajcsy-Zsilinszky úti orvosi rendelő infrastrukturális fejlesztése” című, TOP-6.6.1-15-MI1-2016-00006 azonosító számú projektjében a Bajcsy-Zsilinszky úti orvosi rendelő épületét korszerűsítette.

Megújult az önkormányzati tulajdonban lévő, háziorvosi ellátásnak helyet adó rendelő a Bajcsy-Zsilinszky út 10. szám alatt található társasház földszintjén.
Az épület a hatvanas évek második felében épült, épületszerkezetileg elavult, felújításra szorult. A projekt keretében az energiahatékonysági korszerűsítéseket és fejlesztéseket új gépészeti rendszerek kiépítésével, a fűtési rendszer korszerűsítésével és az elektromos hálózatok cseréjével biztosították. A korszerűtlen nyílászárókat új, az energetikai követelményeknek megfelelő nyílászárókra cserélték valamint betörés elleni biztonsági fóliával is ellátták.
A felújítás során az intézmény helyiségeit könnyűszerkezetes, hő- és hangszigetelt gipszkarton válaszfalakkal alakították át. Elvégezték a helyiségek festését, burkolását, továbbá az esztétikai szempontokat figyelembe véve a homlokzatot is lefestették.
Az akadálymentesítés biztosítása érdekében a nyílászárókat és a mosdót is a mozgássérült közlekedéshez szükséges előírásoknak megfelelően építették át, a rendelő előtt pedig mozgássérült parkolót jelöltek ki. Az akadálymentesítés a látáskorlátozottakat és hallássérülteket is segíti. A frissen aszfaltozott járdaszakasz a nehezebben mozgó betegek, illetve a babakocsival érkezők számára is biztosítja az épület megközelíthetőségét.
A beruházásnak köszönhetően modern, gazdaságosabban üzemeltethető, a 21. század követelményeinek megfelelő rendelőt alakítottak ki, amely minőségi egészségügyi ellátást biztosít a 18-19-es háziorvosi körzethez tartozók számára.
A projekt 100 %-os támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A támogatás összege bruttó 17.530.779 Ft.