Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Együttesek, zenekarok, csoportok

Miskolc zenei életét reprezentálják az Együttesek, zenekarok, csoportok menüpontban található információk.

A város zenei életében meghatározó szerepet játszik a Miskolci Szimfonikus Zenekar, melynek koncertkínálatában nem csupán a komolyzene kedvelői találhatnak kedvükre való programokat.

Miskolc zenei életének évről évre új lendületet adnak a zenei oktatási intézmények hallgatóiból szerveződő együttesek – az alapfokú zenei intézményektől egészen az egyetemi szintűig.

A hivatásos együttesek mellett a civil kezdeményezésekre is számos példa van miskolci zenei életben. A Miskolci Szimfonikus Zenekar és a Miskolci Nemzeti Színház  zenészeiből, valamint a zenei intézmények növendékeiből szerveződött kamaraegyüttesek országszerte, és határokon túl is hírnökei a városnak.

A táncművészetet műfaji sokszínűség jellemzi Miskolcon. Mind a néptánc, mind a társastánc területén több évtizede működő csoportok találhatók a városban.