Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Színházak, társulatok

Nemzeti színművészetünk több mint két évszázados történetének kezdettől fogva szerves része a miskolci színjátszás.

Az ország legnagyobb múltra visszatekintő teátruma a Miskolci Nemzeti Színház: 1823-1843 között itt állt az első olyan kőszínház, amelyet a magyar nyelvű színészet számára emeltek Magyarországon.

Miskolc nyári kulturális életének nélkülözhetetlen szeletét jelentik immár több évtizede a nyári színházi előadások. A hivatásos színjátszók mellett minden korszakban sajátos színekkel gazdagították a város színházi életét az amatőrszínjátszók.

A Miskolci Nemzeti Színház

A Miskolci Nemzeti Színház a város legrégebbi művészeti intézménye mára Közép-Európa egyik legkorszerűbb művészeti komplexumává vált 5 játszóhelyével (Nagyszínház, Kamaraszínház, Játékszín, Nyári Színház, Csarnok). Az egyedi adottsággal rendelkező, különféle műfajú produkciókat bemutató színház vonzerejét jelzi a magas nézőszám.

tovább»


Amatőr színtársulatok

A hivatásos színjátszók mellett minden korszakban sajátos színekkel gazdagították a város színházi életét az amatőrszínjátszók. A vasgyári munkásszínjátszók mellett jelentős produkciókkal büszkélkedhettek a perecesiek, akiknek szabadtéri színpadát a közelmúltban építették újjá.

tovább»


Csodamalom Bábszínház

Sokoldalú gyermekcentrumként működik a belváros szívében, a Kossuth utca 11. szám alatt az 1986-ban alapított miskolci Csodamalom Bábszínház.

tovább»


Nyári színházi előadások

Miskolc nyári kulturális életének nélkülözhetetlen szeletét jelentik a nyári színházi előadások. A miskolctapolcai Akropolisz Szabadtéri Színpadon a legigényesebb hazai bulvárprodukciókat láthatja a közönség, a Diósgyőri Várszínház pedig a határon túli magyar színházak legsikeresebb előadásait hozza el a romantikus várfalak közé.

tovább»