Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

MÜHA Művészetek Háza Miskolc

Kell egy hely, ahol a hegedű, a fuvola és a cselló dallamai úgy suhannak végig az oszlopok között, hogy beleborzong aki hallja. Ahol fúgák kergetőznek színes áriákkal, ahol Beethoven, Chopin és Muszorgszkij is otthon érezné magát. Ahol a színpad és a terem templom, a zene szentélye. Máskor viszont az önfeledt kacagásé.

A Művészetek Háza Miskolc egyik legreprezentatívabb kulturális intézménye, a belváros szívében. A 2006 szeptemberében megnyílt épület kiváló helyszínt nyújt komoly- és könnyűzenei koncertekhez, táncművészeti és színházi előadásokhoz, kiállításokhoz, irodalmi műsorokhoz és ismeretterjesztő előadásokhoz egyaránt. Ezen kívül konferenciák, partnertalálkozók, sajtótájékoztatók, könyvbemutatók és gálaműsorok kedvelt helyszíne.

A Házat a kezdetektől 2012. december 31-ig a Miskolci Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. működtette, majd 2013. január 1-től a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. lett az üzemeltető. A Művészetek Háza a város egyik legpatinásabb, központi helyen levő, nagy befogadóképességű rendezvényhelyszíne, a régió meghatározó kulturális intézménye, egy olyan nyitott komplexum, amely hívogató, befogadó házigazda mind a közönség, mind a művészeti élet képviselői számára. Befogadó intézményként helyet ad koncerteknek, konferenciáknak, városi, iskolai, egyházi rendezvényeknek, fesztiváloknak, évadzáró rendezvényeknek; a Művészetek Háza Kortárs Galériában pedig lehetőség van kiállítások megtartására.

A Miskolci Szimfonikus Zenekar állandó próba és fellépő helye. A zenekar számos klasszikus hangversenyt tartalmazó bérletet bocsát ki minden zenei évadban, izgalmas repertoárral.

Moziként, art moziként és 3D-s moziként minden nap várja a látogatókat. A mozi az év minden napján üzemel, üzemeltetője a Cine-Mis Nonprofit Kft.

Az Észak-Kelet Magyarországi Filharmóniai Társaság ifjúsági koncertsorozatának helyszíne. Miskolc város középiskolásai, szakközépiskolai tanulói rendszeres látogatói a Művészetek Házának, hiszen minden évben sikerül fiatalos, de mégis klasszikus zenei produkciót bemutatni a Filharmónia szervezésében.

Elérhetőség: 

Művészetek Háza Miskolc

Telefon: 
(+36) 46/508 844
Fax: 
(+36) 46/508 845
Helyszín: 
Rákóczi utca 5.
Miskolc
A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.

tovább»: Művészetek Háza Miskolc