Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Miskolci Kulturális Központ

A Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. Miskolc városának kiemelkedő kultúraszervező, kultúraközvetítő társasága, amely célul tűzte ki a helyi értékek, hagyományok, kulturális értékek ápolását és átadását az itt élő lakosoknak, valamint az idelátogató utazóknak. Az intézményt Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata hozta létre 2011-ben, igazgatósága pedig az Ifjúsági Házban működik. Tagintézményeinkben lehetőség nyílik a magyar, illetve a helyi kultúra értékeinek megismerésére, a tanulásra, a mozgásra és a szabadidő kellemes eltöltésére.

A társaság kilenc tagintézményből áll, és hat művelődési ház tartozik hozzá: a Művészetek Háza, az Ifjúsági Ház, a Ady Endre Művelődési Ház, a Görömbölyi Művelődési Ház, Gárdonyi Géza Művelődési Ház és a Vasgyári Közösségi Ház, valamint a Dr. Szabó Gyula Bemutató Csillagvizsgáló a Diósgyőri vár és a Lovagi Tornák Tere. Fontos feladatuk ezen kiemelt turisztikai látványosságok üzemeltetése és a hozzájuk kapcsolódó nagyrendezvények, valamint a városi rendezvények szervezése.

Alaptevékenységük a gyermek és ifjúsági korosztály művelődési, szabadidős és kulturális programjának szervezése, a közösségépítés, a mozgásművészet, a civil szervezetek támogatása, az állami és városi ünnepek, konferenciák, szervezése. Az intézmény támogatja a civil társadalom rendezvényeit, ezen belül is kiemelt figyelmet fordít az esélyegyenlőség biztosítására, segíti a hátrányos helyzetű rétegek például a fogyatékkal élő csoportok kulturális rendezvényeit. Programjaival közéleti teret biztosít a város lakóinak.

Elérhetőség: 

Miskolci Kulturális Központ Ifjúsági és Szabadidő Háza

Telefon: 
(+36) 46/412-508, (+36) 46/320-716
Helyszín: 
Győri kapu 27.
Miskolc
A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.

tovább»: Miskolci Kulturális Központ Ifjúsági és Szabadidő Háza

Miskolci Kulturális Központ Ady Endre Művelődési Háza

Telefon: 
(+36) 46/530-517
Helyszín: 
Árpád utca 4.
Miskolc
A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.

tovább»: Miskolci Kulturális Központ Ady Endre Művelődési Háza