Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Könyvtárak

A Könyvtárak menüpont alatt azokat az információkat gyűjtöttük össze, amelyekből tájékozódhat a Miskolcon működő könyvtárakról és az igénybevehető könyvtári szolgáltatásokról.

II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár

Közel 620 ezer dokumentum (könyv, folyóirat, CD, DVD stb.) várja az olvasókat Miskolcon, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében, és további mintegy 300 ezer a városi fiókhálózat könyvtáraiban. Így összességében több mint 900 ezres gyűjtemény áll a városban lakók, dolgozók, tanulók rendelkezésére.

tovább»


József Attila Könyvtár

1971 óta várja olvasóit a megyei kórház főbejáratával szemben lévő épületben, mintegy 600 négyzetméteren. A több mint 70 ezer dokumentumot tartalmazó állomány igen sokszínű. Kiemelkedő a képzőművészeti könyvgyűjteménye. Rendszeresen rendeznek itt képző- és iparművészeti kamaratárlatokat is.

tovább»


Kaffka Margit Könyvtár

A Petneházy-bérházaknál 1962 óta várja a felnőtt és gyermekolvasóit. 2007 decemberétől megújult környezetben, 160 négyzetméteren tágas, hangulatos könyvtár fogadja a látogatókat.

tovább»


Lévay József Muzeális Könyvtár

A miskolci könyvtárak között különleges helyet foglal el, egyedülálló gyűjteménnyel áll az érdeklődők, kutatók rendelkezésére. Ősének az 1560 körül alapított miskolci református iskola könyvtára tekinthető.

tovább»


Miskolci Egyetem – Könyvtár, Levéltár, Múzeum

Nyilvános könyvtárként az intézmény kiemelt célja, hogy a hagyományos és az otthonról is elérhető online szolgáltatások széles körével lehetőséget biztosítson minden használónak a korszerű, nyomtatott és elektronikus információk eléréséhez.

tovább»


Móra Ferenc Könyvtár

Az Avas-déli lakótelepen, az Avasi Gimnázium új épületszárnyában várja olvasóit 2008 óta, mintegy 15 ezres állománnyal. 2010. május 17-én vette föl a Miskolchoz több szállal kötődő író, muzeológus nevét. Tiszteletére minden év május 16-án megrendezik a Móra-emléknapot.

tovább»


Petőfi Sándor Könyvtár

A diósgyőri vár közvetlen közelében található könyvtár 1973-ban vette fel a – várban verset is írt – költő nevét, és 1977-ben került jelenlegi helyére: az 1758-ban épült, késő barokk stílusú épületbe.

tovább»


Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár

A volt Doleschall-kúria műemléképületének első emeletén 1994 őszétől fogadja látogatóit. 2013. április 10-től megújult profillal, idegen nyelvi könyvtárként áll a használók rendelkezésére – akkor egy helyre került a megyei könyvtár nyelvi állománya és a korábbi városi könyvtár idegen nyelvű, főként szépirodalmi gyűjteménye.

tovább»


Tompa Mihály Könyvtár

A Martin-kertváros területén található könyvtár jogelődjének tekinthető intézményben 1954. szeptember 15-én kezdődött a kölcsönzés. Ma már új helyen, 240 négyzetméter alapterületen működik a könyvtár.

tovább»