Hagyományteremtő sörfesztivál Miskolcon

Hagyományteremtő sörfesztivál Miskolcon

Miskolc, 2012. július 13., péntek (MTI) – Miskolc, a kocsonya, a film és az opera fővárosa fesztiváljainak sorába emeli a sört is: a borsodi megyeszékhelyen szeptember 6. és 9. között megrendezik az első és legnagyobb hazai sörfesztivált.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere beharangozó sajtótájékoztatóján kifejtette: a nagyszabású rendezvénysorozatnak Miskolcon a Népkert ad majd otthont.

Mint mondta, nem véletlen, hogy Miskolcon "főszerepet kap" a sör, hiszen a város közelében található az egyik legnagyobb sörgyár, sőt az ország kézműves-sörgyártásának a negyedét is a város jegyzi. A különleges rendezvénnyel tradíciót szeretnének teremteni – tette hozzá.
 

Hajdú Péter, a fesztivál egyik szervezője, ötletgazdája kiemelte: rangos eseményre készülnek, és bíznak abban, hogy a látogatói létszám százezres nagyságrendben lesz mérhető.

Az MTI kérdésére úgy fogalmazott: a "borsodi" megyeszékhelyet már a neve miatt is összekapcsolta a sörrel.
A rendezvényen kétszáz árus, százharminc nagyobb stand és egy kétezer főt befogadni képes sörsátor várja majd az érdeklődőket.

Három színpadon, hazai és nemzetközi fellépők – egyebek mellett Thomas Anders és a Modern Talking, a Boney M, valamint a Mr. President - színesítik majd az első, nemzetközi mércével mérhető sörfesztivál programját, ahol a sör mellett a hagyományos miskolci perec is főszerepet kap sörkorcsolyaként.

Megjegyezte: nem lesz koncerttér, hanem a klasszikus sörfesztiválokra jellemző sörpados megoldást választották, hozzátéve, hogy a sörgyártás valamennyi jeles képviselője, gyártója Miskolcon lesz. Emellett felvették a kapcsolatot Miskolc testvérvárosaival, Kassával és Aschaffenburggal is.

A részletes program a fesztivál Facebook oldalán lesz rövidesen olvasható.