I. Miskolci Sörfesztivál

Esemény dátum: 
2012-09-06 16:00 - 2012-09-09 22:00
  • Csütörtök: 16:00- 24:00
  • Péntek-szombat: 12:00- 24:00
  • Vasárnap: 12:00- 22:00

Magyarország legnagyobb sörfesztiválja lesz szeptember 6-a és 9-e között Miskolcon, a Népkertben.

A szervezők 80 ezer embert várnak a sör és gasztronómiai fesztiválra, ahol a magyar zenei élet legjobbjai mellett külföldi sztárfellépők szórakoztatják a látogatókat.

Miskolcon lép fel a Modern Talking Thomas Anders-szel, itt lesz a Mr.President, jön a Boney M eredeti tagjával, Liz Mitchellel és rengeteg magyar fellépő is lesz: köztük a Csík zenekar, a Magna Cum Laude, a Hooligans, az R-Go, lesz Dáridó Galambos Lajossal, Kökény Attila, Zoltán Erika, Ganxsta Zolee, Tóth Gabi, a Kiscsillag és a Bëlga együttes is.

A nagyszabású rendezvény azonban helyi fellépők, résztvevők nélkül nem lenne igazán miskolci.

A Sörfesztivál négy napja alatt a színpadokon egymást váltják a miskolci zenekarok.
Fellép majd a Miskolci Dixieland Band, a Reflex zenekar, a Klusters, a Vastaghúros, a Sztrapacska Blues Band és a Paddy and the Rats.

A Népkertben egy speciális Sportliget is kialakításra kerül, ahol a szülők, gyerekek, fiatalok a miskolci és Miskolc környéki sportegyesületek, klubok tevékenységével, sportolóival ismerkedhetnek meg, számos sportágat kipróbálhatnak vagy akár aláírást is kérhetnek a népszerű sportolóktól.

A Sportliget sátraiban ott lesz a Miskolci Jegesmedvék Jégkorongcsapat, a DKSK kosarasai, a DVTK focistái, a Miskolci Judo Klub versenyzői, a Speedway Miskolc salakmotorosai, a Miskolci Repülőklub, a Hell Racing Team sportolói, valamint a Mályiból érkező Fiatalok a fiatalokért Egyesület.

A sportolók mellett a rendőrség is speciális programmal készül: a drogellenes csapat hasznos tanácsokat ad a drogok felismeréséhez, illetve a drogok elleni védekezéshez.