Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Parkok

Miskolc város területén az Önkormányzat kezelésében lévő zöldterületek nagysága 3 millió négyzetméter, aminek jelentős része a lakótelepek területén található.

A parkok gondozását az Önkormányzat megbízásából közszolgálati szerződés keretén  belül a Városgazda Nonprofit Kft. végzi. A parkgondozásra biztosított pénzügyi fedezetet minden évben  az Önkormányzat képviselő testülete a költségvetésben hagyja jóvá.

A parkok esztétikailag legmeghatározóbb színfoltja a virágfelületek kialakítása, ezen belül is az egynyári virágoké. Az egynyári virágok kiültetése a tavaszi fagyok elmúltával, május közepétől június elejéig tart.

Miskolc földrajzi elhelyezkedéséből adódóan a belvárosban rendkívül kevés a zöldterület, és nagyobb összefüggő terület kialakításra sincs lehetőség, a legnagyobb összefüggő virágfelület Tapolca területén kerül kiültetésre.