Miskolci Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat

Meghívó a 2017. július 23-án tartandó Derenki Búcsúra

Meghívó

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Lengyel nemzetiségi Önkormányzatok és az Országos Lengyel Önkormányzat szeretettel meghívják Önt kedves családjával és barátaival együtt  2017. július 23-án megrendezendő lengyel - magyar "Derenki Búcsú" a 300 éves betelepülés évfordulója rendezvényre.

tovább»: Meghívó a 2017. július 23-án tartandó Derenki Búcsúra

A katyni áldozatokra emlékeztek

A tragédia áldozataira szentmisével emlékeztek a minorita templomban, majd a rendház oldalán megkoszorúzták a tragédia áldozatainak emléktábláját.

tovább»: A katyni áldozatokra emlékeztek

Meghívó a Magyarországi Lengyel Kórusok II. találkozójára

A fővárosi Lengyel Önkormányzat szeretettel meghívja Önt és kedves családját a Magyarországi Lengyel Kórusok II. találkozójár, amely 2017.május 1-én 13:00 órakor kerül megrendezésre a Budapest-fasori Evangélikus Gimnáziumban

tovább»: Meghívó a Magyarországi Lengyel Kórusok II. találkozójára

„Miskolc a te helyed!” – Húsz ország fiataljait látjuk vendégül

Kultúra, természet, szórakozás. Ez a szlogen olvasható annak a közel kéthetes tábornak egyen-pólóján, amely 27 fiatalt lát vendégül, négy kontinensről, húsz országból. Igazi interkulturális találkozó ez, melynek Miskolc tökéletes helyszínéül szolgál, immár harmadik éve.

tovább»: „Miskolc a te helyed!” – Húsz ország fiataljait látjuk vendégül

Horgászverseny a Holt-Sajó Horgásztavon

Második alkalommal rendeztek horgászversenyt a Holt-Sajó Horgásztavon. Tizenegy csapat indult, a helyi nemzetiségi önkormányzatok tagjai lelkesen versenyeztek.

tovább»: Horgászverseny a Holt-Sajó Horgásztavon

Szent Hedvig tiszteletére tartottak búcsút a diósgyőri vár lovagtermében

Szent Hedvig – akinek nevét Miskolcon a Diósgyőri vár kápolnája viseli – tiszteletére tartottak búcsút 2017. július 16-án vasárnap. A 9 órai szentmisét a vár lovagtermében Mikolai Vince főesperes, diósgyőri plébános mutatta be.

tovább»: Szent Hedvig tiszteletére tartottak búcsút a diósgyőri vár lovagtermében

2017. novemberében XVII. Lengyel Filmhét Miskolcon

2017. januárjában a Miskolci Lengyel Önkormányzat az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt pályázatra nyertes anyagot küldött be. A kapott pénzösszeggel igyekszünk tartalmasan megrendezni november hónapban a XVII. Lengyel Filmhetet Miskolcon.

tovább»: 2017. novemberében XVII. Lengyel Filmhét Miskolcon

Megemlékezés az első világháborús osztrák-magyar katonai temetőben

Immár több mint 10 éve minden év júliusának első vasárnapján a helyi Hagyományőrző Egyesület szervezésében szentmisére és úrvacsora osztásra gyűlnek össze a város lakói az első világháborús osztrák-magyar katonai temetőben.

A rendezvény szervezője Marek Sukiennik úr az egyesület vezetője.

tovább»: Megemlékezés az első világháborús osztrák-magyar katonai temetőben

Tartalom átvétel