Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Derenk

Meghívó a 2017. július 23-án tartandó Derenki Búcsúra

Meghívó

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Lengyel nemzetiségi Önkormányzatok és az Országos Lengyel Önkormányzat szeretettel meghívják Önt kedves családjával és barátaival együtt  2017. július 23-án megrendezendő lengyel - magyar "Derenki Búcsú" a 300 éves betelepülés évfordulója rendezvényre.

tovább»: Meghívó a 2017. július 23-án tartandó Derenki Búcsúra

Filmvetítés a Szabó Lőrinc könyvtárban

2018. március elsején került sor Bubenkó Gábor Szögliget - Szádvár - Derenk című filmjének vetítésére a Miskolci Szabó Lőrinc könyvtárban.

tovább»: Filmvetítés a Szabó Lőrinc könyvtárban

Meghívó a Bialka Tatrzanskán a lengyelek Derenkre történt letelepedésének 300 éves évfordulója alkalmából rendezendő megemlékezésre

Folytatódik a lengyelek Derenkre történt letelepedésének 300 éves évfordulója alkalmából elindított megemlékezések sora.
2017. április 07-én Budapesten, a Parlamentben volt a témában nemzetközi konferencia, most június 09-én Lengyelországban, Bialka Tatrzanskán lesz hasonló. A Miskolci Lengyel Önkormányzat képviselői jelen lesznek és beszámolnak az eseményről!

tovább»: Meghívó a Bialka Tatrzanskán a lengyelek Derenkre történt letelepedésének 300 éves évfordulója alkalmából rendezendő megemlékezésre

Napút - magyar irodalmi és kulturális folyóirat

Napút - magyar irodalmi és kulturális folyóirat

Április 3-án már árusítóhelyeken lesz a Napút idei második, “Dwa bratanki” című száma.

tovább»: Napút - magyar irodalmi és kulturális folyóirat

Meghívó a 2017. április 7-i Derenk 300 éve című konferenciára

Meghívó a 2017. április 7-i Derenk 300 éve című konferenciára

Az idén ünnepeljük, hogy 300 évvel ezelőtt a lengyelországi Podhaleből és a Szepességből lengyel telepesek érkeztek a kihalt Derenk községbe és benépesítették.
A jubileum alkalmából az Országos Lengyel Önkormányzat szervezésében több nívós rendezvény kerül majd megtartásra, az elsőnek a meghívóját látja a kedves érdeklődő.
A további programokról folyamatosan tájékoztatjuk.
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében kiemelkedő lesz a 2017. július 23-án (vasárnap) megtartásra kerülő Derenki búcsú.

 

tovább»: Meghívó a 2017. április 7-i Derenk 300 éve című konferenciára

Tartalom átvétel