Közérdekű 2023. december 14.
2024-es költségvetés: több pénz tömegközlekedésre és fejlesztésekre

Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése ma 15 igen szavazattal, a fideszes és kereszténydemokrata képviselők nem szavazata mellett elfogadta Miskolc 2024-es költségvetését. A DK képviselői nem adtak le szavazatot. 

Veres Pál Miskolc MJV polgármestere a költségvetés előtti expozéjában elmondta: „Büszkén mondhatom, az idei költségvetés végre egy pozitív, előremutató költségvetés, olyan, amelyre már nagy szüksége volt a városnak. (...) Több jut tömegközlekedésre, fejlesztésekre, a szociális területre, a város karbantartására, a bölcsődékre, óvodákra, a kultúrára és a közbiztonságra is.”

Később így folytatta: „Természetesen, ez a költségvetés sem tetszik majd mindenkinek. Természetesen nem juthat mindenre, mi is látjuk a korlátokat. 

De sajnos lesznek olyanok is, akik azért nem támogatják majd a költségvetést mert nem érdekeltek a város sikerében. Lesznek olyanok is, akik a korán jött választási izgalom hevében összekeverik a város sikerét a polgármester sikerével, akik még a városuknak is – amire esküt tettek – Miskolcnak is hajlandóak ártani a saját pártpolitikai céljaik érdekében. Nos, nekik sok sikert kívánok majd a választóikkal való szembenézéshez.”

A hagyományokkal szakítva a következő évi költségvetést most nem következő év tavasszal, hanem három hónappal korábban, decemberben tárgyalta a közgyűlés. A városvezető Velünk a Város frakció tagjai azzal indokolták a döntést, hogy így a megemelt források nem márciustól, hanem januártól rendelkezésre állhatnak, januártól jut több pénz a fontos fejlesztésekre, a tömegközlekedésre és már januártól érvényesíthetők a megemelt támogatások, béremelések is.